Napunk

Elérte Dunaszerdahelyt az iskolai erőszakhullám: tanárok elleni fenyegetés ügyében nyomoz a rendőrség

Fotó N - Tomáš Benedikovič
Fotó N – Tomáš Benedikovič

Dunaszerdahelyt is elérte az iskolai erőszakhullám, amely a napokban végigsöpört az országon. A csallóközi járási székhelyen történt fenyegetés vélhetően nincs összefüggésben az elmúlt napok pozsonyi, eperjesi és zsolnai eseteivel.

A dunaszerdahelyi sportgimnáziumban novemberben kaptak az iskola alkalmazottjai fenyegetést, amelyet konkrét tettek is követtek. Az iskola parkolójában házilag készített fémtüskéket találtak, amelyekkel az alkalmazottak kocsijait akarták megrongálni.

Szabó László, a gimnázium igazgatója a Napunknak megerősítette, hogy előbb kaptak egy fenyegető levelet, majd megtalálták a tüskéket. Ezt követően az igazgató feljelentést tett a rendőrségen.

Az ismeretlen szerző által írt levélben súlyosabb fenyegetés is szerepelt, amit a rendőrség is különösen komolyan vett.

Nyomoz a rendőrség

Mária Linkešová, a Nagyszombati Kerületi Rendőrkapitányság szóvivője a Napunknak megerősítette, hogy a dunaszerdahelyi rendőrség nyomozást folytat rongálás és garázdaság bűncselekménye miatt.

A szóvivő azt is közölte, ebben az esetben nem bombafenyegetésről van szó, hanem egyéb vagyon elleni fenyegetésről, amit egy hónappal ezelőtt ismeretlen személy követett el az iskola pedagógiai alkalmazottjai ellen. November végén az iskola alkalmazottjainak szolgáló parkolóban lyukasztótüskéket találtak. „Továbbra is intenzíven foglalkozunk az üggyel és a megelőzés keretében más intézkedéseket is foganatosítottunk, amelyeket nem lehetséges közelebbről specifikálni” – válaszolta a Napunknak a rendőrségi szóvivő.

A dunaszerdahelyi Középfokú Sportiskola épülete. Fotó N – Tomáš Benedikovič

A suli felgyújtásával is fenyegettek

„Valaki szórakozik a tanárokkal” – mondta az ügyről a Napunknak Szabó László igazgató. „Én komolyan

Ez a cikk kizárólag a Napunk előfizetői számára elérhető.

Dunaszerdahely

Erőszak

Iskolák

Magyar iskolák

Oktatás

Aktuális

Jelenleg a legolvasottabbak