Napunk

Napunk newsfilter: Pellegrini jelenti a legfőbb veszélyt a kormányra

Fotó N - Vladimír Šimíček
Fotó N – Vladimír Šimíček

1. A különleges ügyészség működése sietséget és feszültséget vált ki a kormányból. 2. Danko szerint veszélybe kerül a koalíció stabilitása, ha Pellegrini államfő lesz. 3. Gumitörvényekkel és gumimondatokkal keménykednek az autoriter vezetők.

Fizess elő a Napunkra, és nemcsak ezt a cikket olvashatod végig, hanem további cikkeink ezreiből válogathatsz!

 

A híreket válogatta és kommentálta Beke Zsolt

1. A különleges ügyészség működése sietséget és feszültséget vált ki a kormányból

Maroš Žilinka nem tud arról, milyen módon tervezi megváltoztatni a különleges ügyészség működését Robert Fico kormánya. A főügyész sajtósa szerint ezért nem is lehet jelenleg semmi közelebbit mondani erről a témáról.

A főügyészség azonban éppen ezzel a semmivel mondott sokat. Ha nem értene egyet azokkal a fő pontokkal, amelyek már ismertek Ficóék tervéből, akkor hangot adna tiltakozásának. Így marad ez a semlegességre játszó bólogatás.

Ugyanis az már ismert, hogy a Brüsszelnek megküldött munkatervezetben az áll, hogy jövő év március elsejével megszüntetnék a különleges ügyészséget, az általa vitt ügyeket pedig a kerületi ügyészségek kapnák meg. Ha más nem, az mindenképp leszűrhető ebből, hogy a különleges ügyészség nem marad meg jelenlegi formájában, minimum elveszíti önállóságát.

Ez pedig károsan fogja befolyásolni majd a politikusok és a körülöttük lévő erős emberek korrupciós ügyeinek kivizsgálását. Hosszú névsor alakult már ki, Tibor Gašpar, Norbert Bödör, Peter Kažimír, Marian Kočner…

Úgy tűnik, Žilinkának mindez nem okoz problémát, legalább nem kerül előtérbe annyiszor a 363-as paragrafus használatával, nem kell majd megszüntetni annyi eljárást.

A másik dolog, ami miatt Žilinka szót emelhetne, hogy egy ilyen fontos ügyet

Ez a cikk kizárólag a Napunk előfizetői számára elérhető.

Államfőválasztás 2024

Fico-kormány

Maroš Žilinka

Napunk newsfilter

Peter Pellegrini

Robert Fico

Ügyészség

Vélemény

Jelenleg a legolvasottabbak