Napunk

Szélárnyékban: Verstappen zseniális szezont futott, de nem miatta volt izgalmas a 2023-as idény (szezonértékelés)

A 2023-as mezőny pilótái. Fotó - TASR/AP
A 2023-as mezőny pilótái. Fotó – TASR/AP

Furcsa kettősség határozta meg a Forma–1 2023-as szezonját. Egyrészt rendkívül izgalmas idényen vagyunk túl, számos remek párharcot, előzést láthattunk, volt izgalom és dráma, csapatok hirtelen felemelkedtek vagy szinte eltűntek. Másrészt, ha a győzelmeket nézzünk, ez volt a valaha futott legegyhangúbb év az F1 történetében, hiszen Max Verstappen és a Red Bull dominanciája már-már nyomasztó volt.

Fizess elő a Napunkra, és nemcsak ezt a cikket olvashatod végig, hanem további cikkeink ezreiből válogathatsz!

Ahogy minden sport rajongójának, úgy a Forma–1 szerelmeseinek is gyakran értetlenkedő kérdésekkel kell szembenézniük annak kapcsán, hogy miért ülnek le rendszeresen a televízió elé, „ha csak mennek körbe az autók a pályán” (lásd még: „miért kergetik a labdát”, stb.).

Az effajta kérdések általában megszapododnak az ideihez hasonló idényekben, hiszen tényleg az történt, hogy versenyhétvégéről versenyhétvégére meg lehetett tippelni a győztest, aki nem más volt, mint Max Verstappen. Sokan felemlegették Lewis Hamilton és a Mercedes éveken át tartó dominanciáját, ami miatt tömegek hagyták abba az F1 nézését, mivel állításuk szerint az túl unalmassá vált. Ez sajnálatos, de figyelmen kívül hagyja, hogy az igazi rajongó számára az F1 a győzteseken kívül még sokminden másról is szól.

A versenysport csúcsa

Az F1-et az autóversenyzés királykategóriájának szokták nevezni, mert itt vannak a leggyorsabb autók, és itt a legnagyobb a felhajtás a versenyhétvégék körül, bárhol is legyünk a világban.

Bizonyos szempontból ez az összes versenysport csúcsa a rendkívüli komplexitása miatt. A pilóták egyrészt profi atléták kell hogy legyenek, hogy kibírják a verseny alatti terhelést, másrészt szinte mérnöki tudással kell rendelkezniük, hogy kiismerhessék az autójukat. Maguk az autók műszaki csúcsteljesítmények, melyek évről évre kitolják annak határait, mit lehet egy autóval megcsinálni a versenypályán. Ehhez csatlakoznak a boxutcában a csapatok között zajló politikai harcok, melyek mellett nyugodtan elbújhat a Trónok harca is. És erre az egészre épül a Forma–1 üzleti része, a reklámokkal, csatolt programokkal és a világ minden pontján százezreket megmozgató versenyhétvégékkel.

Persze erre a futballrajongók is mondhatják, hogy a profi futball is hasonló volumenekkel dolgozik, és ezt nem is vitatjuk. Mindössze azt szerettük volna jelezni, hogy a Forma–1 egy kicsit több annál, minthogy „mindig Verstappen nyer”.

A 2023-as versenynaptár minden eddiginél sűrűbb volt: 23 futamot ígért, amiből végül 22 valósult meg, ugyanis az olaszországi árvizek miatt az Emilia Romagna-i nagydíj elmaradt. A régi kedvencek, mint a Monacói Nagydíj, vagy akár a Hungaroringen rendezett Magyar Nagydíj mellett ezúttal három futamot is rendeztek az Egyesült Államokban, köztük egy új vonalvezetésű pályán Las Vegasban, mely a várakozásoknak megfelelő show-t és meglepően jó versenyt hozott magával.

A 2022-es szabályváltoztatásoknak kimondatlan célja volt, hogy megtörjék a Mercedes és Lewis Hamilton dominanciáját. Ez sikerült, csakhogy már tavaly látszott, hogy a Red Bull jelentős előnyben van a fejlesztések terén a többiekhez képest. 2023 elején az volt a legnagyobb kérdés, hogy képesek voltak-e Hornerék megtartani ezt az előnyt, vagy esetleg felzárkózott hozzájuk a 2022-ben veszélyesnek tűnő Ferrari, netán a Mercedes, mely tavaly elhibázott koncepcióval vágott neki az évnek.

Red Bull: Soha nem látott dominancia

Az eredményt azóta tudjuk: 2023-ban a Red Bull csak ráerősített az előnyére, a 22 futamból 21-et ők nyertek meg, egyedül Carlos Sainz tudott győzni Szingapúrban a Ferrarival. A 21 futamból 19-et Max Verstappen nyert meg, kettőt pedig az év elején Sergio Pérez, aki Szaúd-Arábiában és Azerbajdzsánban kihasználta, hogy a holland még küszködik az autóval.

A Red Bull fölényét jól érzékelteti, hogy már a 17. versenyhétvégén, Japánban behúzták a konstruktőri világbajnoki címet, Max Verstappen pedig a következő, Katari Nagydíj szombati sprintfutamán bebiztosította az egyéni világbajnoki címet.

Max Verstappen immár 54 győzelemnél tart, amivel a harmadik az örökranglistán Lewis Hamilton (103) és Michael Schumacher (91) után. A holland egymaga 575 pontot szerzett idén, ami önmagában elég lett volna a Red Bullnak a konstruktőri győzelemhez.

Néhány rekord, amit Verstappen megdöntött 2023-ban:

  • A 19 győzelem egy szezonban olyan rekord,

    Ez a cikk kizárólag a Napunk előfizetői számára elérhető.

Forma-1

Sport

Aktuális

Jelenleg a legolvasottabbak