Napunk

A nemzetközi InterCity járat nem áll meg többé a pozsonyi főpályaudvaron – bonyodalmakat és pozitív fejleményeket is hoz az új vasúti menetrend

Illusztrációs fotó Forrás: ZSSK
Illusztrációs fotó Forrás: ZSSK

Pozsony és környéke a Napunk fókuszában. Keresd Pozsony címkével megjelölt cikkeinket! Ezeket a dél-szlovákiai sztorikat csak nálunk találod meg.

A Szlovák Vasúttársaság december 10-től érvénybe lépő új menetrendje még a rutinos utazók számára is tartogat meglepetéseket. Ahogyan azt korábban megírtuk, a Komárom–Pozsony vonal üzemeltetését a Leo Express magán-vasúttársaság veszi át az állami ZSSK-tól, amely szolgáltatásainak minőségére sok panasz érkezett az elmúlt években.

Cikkünkben összefoglaltuk a Dél-Szlovákiát érintő legnagyobb változásokat, a távolsági járatok helyzetét, valamint megnézzük azt is, hogyan sikerült a vasútnak reagálnia az utasok panaszaira.

Dél-Nyugat-Szlovákiában lehet ok az örömre 

Az új menetrend már nem számol az Érsekújvár–Vágtornóc közötti vágányzárral, ezt ugyanis végre feloldják, a Pozsony és Érsekújvár között haladó REX járatok a jelenleg érvényben lévő menetrendhez képest 9 percnyi menetidőt takarítanak meg.

Pozsonyból Rajka irányába 12-vel növekszik a vonatok száma, ami azt jelenti, hogy a jövőben 11 fog közlekedni az egyik, és 11 a másik irányba. Ez azonban még nem minden, munkanapokon csúcsidőben óránként indulnak majd vonatok Pozsony-Ligetfaluból, a csúcsidőn kívül pedig kétóránként.

A Leo Express egyik szerelvénye. Fotó – Leo Express

Az Érsekújvár–Komárom vonalon 1 perccel később indulnak majd a vonatok a jelenlegi menetrendhez képest.

Ez a cikk kizárólag a Napunk előfizetői számára elérhető.

Bodrogköz

Dél-Szlovákia

Gömör

Közlekedés

Pozsony

Vasút

Aktuális

Jelenleg a legolvasottabbak