Napunk

Putyin kannibáloknak adott kegyelmet, írják Oroszországban. Ez volt a jutalom azért, mert Ukrajnában harcoltak

Vlagyimir Putyin orosz elnök. Fotó - TASR/AP
Vlagyimir Putyin orosz elnök. Fotó – TASR/AP

Putyin legalább tizenhét, gyilkosság miatt elítélt orosznak adott kegyelmet, akik bekapcsolódtak az Ukrajna elleni háborúba, írja egy független orosz weboldal.

Fizess elő a Napunkra, és nemcsak ezt a cikket olvashatod végig, hanem további cikkeink ezreiből válogathatsz!

Denis Gorint öt évvel ezelőtt 22 év börtönre ítélték a Távol-Keleten. Összesen négy gyilkosságot bizonyítottak rá, miközben a nyomozók szerint legalább az egyik áldozat húsából kivágott egy darabot és megette.

A múlt héten több orosz médium arról informált arról, hogy Putyin elnök csendben kegyelmet adott neki. Ez a jutalom azért, hogy a Storm-Z egység katonájaként Ukrajnában harcolt. Jelenleg a szemtanúk szerint Juzsno-Szahalinszk város kórházában tartózkodik.

Nem egyedi esetről van szó: az orosz újságírók nem sokkal ezelőtt tudták meg, hogy Putyin egy másik kannibált is felmentett, aki egy sátánista csoport tagja volt.

Nem ismert azoknak a bűnözőknek a pontos száma, akik azért kerültek ki a börtönökből, mert részt vettek a háborúban. Az elmúlt hónapokban azonban egyre többet beszélnek róluk.

Kicsoda Gorin, a kannibál

A Gorinnak adott kegyelemről először szibériai csoportok számoltak be a Telegramon. A híreket később megerősítette több orosz portál, köztük a Szabad Rádió szibériai állomása.

Több meghökkentő információt is közöltek a 44 éves bűnöző életéről: Gorin szomszédja, Dmitri Valentovics azt mondta, hogy a rendőrök egyszer emberi hússal teletömve találták meg a hűtőjét.

Ezt az információt nem lehet független forrásokból ellenőrizni, de az orosz hivatalok vizsgálata valóban megerősítette, hogy egy kannibálról van szó. Ahogy az orosz Agenstvo nevű független projekt írja, először 2003-ban ítélték el gyilkosságért a Szahalin megyében található Anyiva városában.

Tíz év börtönre ítélték a legszigorúbban őrzött kolóniában. Jó magaviseletért hét év után elengedték.

Miután szabadlábra került,

Ez a cikk kizárólag a Napunk előfizetői számára elérhető.

Orosz–ukrán háború

Oroszország

Vlagyimir Putyin

Aktuális

Jelenleg a legolvasottabbak