Napunk

Napunk newsfilter: Fico korábban árulónak nevezte Druckert, most együtt kormányoznak

Tomáš Drucker. Fotó N - Tomáš Benedikovič
Tomáš Drucker. Fotó N – Tomáš Benedikovič

1. Lehet-e integritása egy miniszternek Fico kormányában? 2. Brüsszel enged a szorításon: jövőre jöhet némi uniós forrás Magyarországra. 3. A holland választáson győzött a legtipikusabb populista.

Fizess elő a Napunkra, és nemcsak ezt a cikket olvashatod végig, hanem további cikkeink ezreiből válogathatsz!

 

A híreket válogatta és kommentálta Renczes Ágoston

1. Lehet-e integritása egy miniszternek Fico kormányában?

Tomáš Drucker, a Hlas oktatásügyi minisztere interjút adott a Denník N-nek. Ez jó hír, hiszen Robert Fico többek között a Denník N-t is az ellenséges sajtótermékek közé sorolta, amiket végül nem tiltott ki a kormányhivatalból, de leszögezte, hogy nem nyilatkozik nekik, és ebben a Smer többi képviselője is követte.

A Hlas nem így cselekedett, Drucker el is mondta, hogy nincs baja sem a Denník N-nel, sem a Fico által ellenségesnek titulált többi sajtótermékkel.

Azonban az interjú megmutatta, milyen nehéz lehet épkézláb álláspontot képviselni egy olyan kormány tagjaként, ami mindenféle necces dolgokat helyez kilátásba.

Drucker elismételte, hogy az iskolákban jelen lévő civil szervezetekkel sincs problémája, miközben például az SNS listáján parlamentbe jutott és környezetvédelmi miniszterré vált Tomáš Taraba ugyancsak nem szívleli a civil szervezeteket és kitiltaná őket az iskolákból. De azért Drucker szerint is kell valamiféle kiegyensúlyozottság.

Ez a cikk kizárólag a Napunk előfizetői számára elérhető.

Fico-kormány

Hollandia

Napunk newsfilter

Orbán Viktor

Populizmus

Tomáš Drucker

Vélemény

Jelenleg a legolvasottabbak