Napunk

Új partnerrel kezdek együtt élni. Hogyan beszéljek a lányomnak erről a helyzetről?

Ilusztráció – Midjourney
Ilusztráció – Midjourney

Fizess elő a Napunkra, és nemcsak ezt a cikket olvashatod végig, hanem további cikkeink ezreiből válogathatsz!

Szeretnék tanácsot kérni az ötéves lányom és új partnerem összeismertetésével kapcsolatban. A kislányom az édesanyja, a volt élettársam felügyelete alatt áll. A kapcsolatunk egy éve alatt a kislányom csak háromszor volt együtt az új partneremmel, mivel a volt élettársam számára ez problémát jelentett, és a kislány érdekében alkalmazkodnunk kellett hozzá.

Most azonban az új élettársammal közös háztartásban kezdünk élni, így a következő néhány hétvége alkalmával a lányommal nem tudjuk megkerülni ezt az új valóságot. Hogyan lehet őt erre felkészíteni? Kétszobás lakásunk van, így nem tudom, hogy a kanapén aludjunk-e, a lányom pedig egyedül a franciaágyon. Vagy aludjak vele és száműzzem a barátnőmet a kanapéra, vagy mindhárman a hálószobában, miközben egyikünk a matracon?

Természetesen figyelmes vagyok, tudok vele kommunikálni, és próbálom helyesen felmérni a helyzeteket. Viszont ez egy hirtelen jött helyzet a volt élettársam hónapokig tartó blokádja miatt, és talán vannak olyan alapelvek, amikre lehet támaszkodni.

Filip, 30 éves

Válaszol: Jana Ashford pszichológus

Kedves Filip!

Nem vagyok benne biztos, hogy a „korábbi partnere több hónapos blokádja” azt jelenti-e, hogy ön sem látta a lányát, vagy csak azt, hogy a lánya nagyon keveset látta az új párját. Ezért mindkét alternatívához röviden hozzászólok.

Ez a cikk kizárólag a Napunk előfizetői számára elérhető.

Párkapcsolat

Pszichológia

Interjúk és podcastok

Jelenleg a legolvasottabbak