Napunk

Napunk newsfilter: Lehet, hogy Pellegrini jobb kormányfő lenne Ficónál, csakhogy egy csapatban játszanak

Fotó N - Vladimír Šimíček
Fotó N – Vladimír Šimíček

1. Pellegrini jobb kormányfő lenne, mint Fico – de az emberek többsége mégse őt választotta. 2. Pénteken indul a legújabb nemzeti konzultáció. 3. Biden és a diktátor.

Közel a cél! Legalább 30 ezer eurót kell összegyűjtenünk, hogy a Napunk 2024-ben változatlanul működhessen. Segíts, hogy teljesítsük a célt. Minden adományt köszönünk!

 

A híreket válogatta és kommentálta Renczes Ágoston

1. Pellegrini jobb kormányfő lenne mint Fico – de az emberek többsége mégse őt választotta

Az Ipsos felmérése szerint – amit a Digitális Média Közép-európai Obszervatóriuma nevű szervezet számára készített – az emberek többsége úgy véli, Pellegrini jobb kormányfő lenne, mint Fico.

Ezt a PS-nél is így gondolták, amikor felajánlották Pellegrini számára a kormányfői posztot, azonban Pellegrini végül a házelnökséget választotta a Smerrel és az SNS-szel, na meg Ficóval a kormányfői székben.

Egy egy az egy elleni harcban Pellegrini bizonyára le is győzte volna Ficót – ahogy az államfőválasztásokon eddig elbukott Fico Kiskával szemben, vagy Fico jelöltje, Maroš Šefčovič Zuzana Čaputovával szemben, sőt az emberek még Ivan Gašparovičot is megszavazták Vladimír Mečiarral szemben 2004-ben.

Ez a cikk kizárólag a Napunk előfizetői számára elérhető.

Hszi Csin-ping

Joe Biden

Kína

Napunk newsfilter

Orbán Viktor

Peter Pellegrini

Robert Fico

USA

Vélemény

Jelenleg a legolvasottabbak