Napunk

Napunk newsfilter: A belügyminiszter törvényt sért és nem érdekli

Matúš Šutaj Eštok és Robert Fico. Fotó N - Tomáš Benedikovič
Matúš Šutaj Eštok és Robert Fico. Fotó N – Tomáš Benedikovič

1. Ficónak Taraba fontosabb, mint Danko. 2. Kimondta a bíróság, hogy Šutaj Eštok törvényt sértett. 3. Célkeresztben a civil szervezetek.

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Közel a cél! Legalább 30 ezer eurót kell összegyűjtenünk, hogy a Napunk 2024-ben változatlanul működhessen. Segíts, hogy teljesítsük a célt. Minden adományt köszönünk!

A híreket válogatta és kommentálta Renczes Ágoston

1. Ficónak Taraba fontosabb, mint Danko

Robert Fico ma meglátogatta a környezetvédelmi minisztériumot, és nagyon meleg szavakkal illette Tomáš Taraba környezetvédelmi minisztert.

Fico nagyon örül, hogy Taraba úgy döntött, elfogadta a környezetvédelmi miniszteri posztot. Kiemelte, hogy hosszú évek óta ismerik egymást.

Fico annak is örül, hogy Taraba gyorsan cselekszik. És valóban gyorsan cselekszik: csak azért nem állította még félre a tárca belső ellenőrzésének vezetőjét, Ján Jenčót, mert az védett bejelentői státuszt élvez. Ma felmentette a Tátrai Nemzeti Park és a Nagy-Fátra Nemzeti Park igazgatóját.

A kormányfő megdicsérte Tarabát, hogy hajlandó az „emberi együttműködésre” a mezőgazdasági tárcával. Azzal a mezőgazdasági tárcával, aminek az érdekei mindig is ütköztek a környezetvédelmi tárca érdekeivel, hiszen a mezőgazdaság számára a környezetvédelmi szempontok gyakran jelentettek akadályt.

Ez az érdekütközés természetes, de most az látszik, hogy a környezetvédelmi tárca feladja az érdekeit a mezőgazdasági tárca érdekeivel szemben. Nem is csoda, hogy a szakma kongatja a vészharangot.

Ez a cikk kizárólag a Napunk előfizetői számára elérhető.

Civilek

Erik Tomáš

Fico-kormány

Matúš Šutaj Eštok

Napunk newsfilter

Robert Fico

Tomáš Taraba

Vélemény

Jelenleg a legolvasottabbak