Napunk

Szélárnyékban: Alonso visszatért a dobogóra Brazíliában

Fernando Alonso megmutatta, hogy még mindig a legjobbak közé tartozik. Fotó - TASR/AP
Fernando Alonso megmutatta, hogy még mindig a legjobbak közé tartozik. Fotó – TASR/AP

Öreg versenyző nem vén versenyző: Brazíliában magára talált az Aston Martin, Fernando Alonso pedig bemutatót tartott autóversenyzésből a Sao Pauló-i Nagydíjon és visszahozta a dobogóra a csapatot. Max Verstappen rajt-cél győzelmet aratva megszerezte az idei 17. futamgyőzelmét.

Közel a cél! Legalább 30 ezer eurót kell összegyűjtenünk, hogy a Napunk 2024-ben változatlanul működhessen. Segíts, hogy teljesítsük a célt. Minden adományt köszönünk!

A interlagosi pálya egyike a Forma–1 legikonikusabb pályáinak, számtalan emlékezetes versenyt láthattunk itt az idők folyamán, és szerencsére az idei sem volt kivétel. Épp ezért jó hír, hogy a versenyhétvégére rákanyarodva a Forma–1 jogtulajdonosai közölték, hogy öt évvel, 2030-ig hosszabbítottak a nagydíj szervezőivel.

Végre egy jó sprintfutamot láttunk Brazíliában

A sprinthétvégék formátuma ellen folyamatosan érkeznek a pro és kontra érvek, bizonyos versenyzők szeretik, néhányan pedig – mint a világbajnok Max Verstappen – kifejezetten utálják. A Sao Pauló-i Nagydíj versenyhétvégéjén viszont egy kifejezetten izgalmas sprintfutamhoz volt szerencsénk rengeteg előzéssel és érdekes csatákkal.

Ezúttal Lando Norris indult az élről, a fiatal brit viszont nem sokáig örülhetett, mivel Max Verstappen már a rajtnál megelőzte őt. A McLaren-es javára kell azonban írni, hogy az egész sprintfutam alatt tartani tudta a világbajnokot, bár tény, hogy előzésre esélye sem volt.

Mögöttük viszont öldöklő küzdelem alakult ki: Pérez Russellel, Ricciardo Sainzcal, Alonso Gaslyval csatázott, Yuki Tsunoda pedig az Alpha Taurival Hamiltont is megelőzve a hatodik helyre jött fel.

Megóvta a Haas az USA Nagydíj végeredményét

Csaknem két héttel a USA Nagydíj után derült ki, hogy a Haas megóvta a futam végeredményét. Az amerikai csapat azt kifogásolja, hogy sok négykerekes pályaelhagyás büntetlenül maradt, ezért felülvizsgálatot kértek. Kérdéses, hogy milyen új bizonyítékokkal álltak elő, és hogy elég súlyosak lesznek-e ezek ahhoz, hogy a versenybírók újraírják az USA Nagydíj végeredményét.

Leclerc már a felvezető körben kiesett

A vasárnapi futamon Max Verstappen indulhatott az élről, a második Leclerc volt, míg a második sort meglepetésre Lance Stroll és Fernando Alonso bérelték ki. Az Aston Martinok váratlan sikerében közrejátszott az is, hogy a pénteki időmérőt félbe kellett szakítani a viharos idő miatt.

A Ferrari-rajongók nagy reményeket fűzhettek ahhoz, hogy Charles Leclerc az első sorból indult, Max Verstappen mellől – csak egy jó rajt kellett, és a monacói megelőzhette volna a hollandot. Azonban Leclerc legendás balszerencséje ismét közbeszólt: a Ferrari már a felvezető körben a gumifalban kötött ki a hidraulikai rendszer meghibásodása miatt. A rajtrácsra így eggyel kevesebb autó állt fel.

A rajtnál Verstappen kicsit bealudt, szerencséje volt, hogy nem volt mellette Leclerc, azonban ez semmi volt a két Aston Martin rajtjához képest, ami enyhén szólva is katasztrofálisan sikerült. Alonsót és Strollt két oldalról Lewis Hamilton és a hatalmasat rajtoló Lando Norris is megelőzték. A McLaren így rögtön a rajt után feljött a második helyre.

A verseny azonban nem tartott sokáig: Magnussen és Albon összeütköztek,

Ez a cikk kizárólag a Napunk előfizetői számára elérhető.

Forma-1

Sport

Aktuális

Jelenleg a legolvasottabbak