Napunk

Testek: Az időutazós zsaruthriller megfog, de a karakterek tartanak a képernyő előtt a Netflix új sorozatában

Bodies (2023). Forrás - Netflix
Bodies (2023). Forrás – Netflix

Közel a cél! Legalább 30 ezer eurót kell összegyűjtenünk, hogy a Napunk 2024-ben változatlanul működhessen. Segíts, hogy teljesítsük a célt. Minden adományt köszönünk!

Krimi, thriller és egyben misztikus sci-fi a Testek (Bodies), a Netflix új alkotása, amely a 2021-ben elhunyt brit Si Spencer azonos című képregénye alapján készült. A nyolcrészes sorozat kétségkívül tartogat magában izgalmakat, de mindenképpen ajánlott jegyzetfüzettel leülni a képernyő elé, ha a néző nem akarja elveszíteni a fonalat. Bár még jegyzeteléssel sem biztos, hogy sikerülni fog tartani a lépést. Vigyázat, spoilerveszély.

A jelenben, 2023-ban járunk, amikor a londoni rendőrség nagy erőkkel vonul ki egy szélsőjobbos tüntetésre. A tömegtől kissé távolabb egy Shahara Hasan (Amaka Okafor) névre hallgató rendőrnő észrevesz egy fiút, fegyverrel a kezében. Hasan a fiút egészen a Longharvest Lane-ig üldözi, ahol meghökkentő látvány fogadja.

A sikátorban egy meztelen férfi élettelen testére bukkan, az áldozat csuklóján rejtélyes jel, az egyik szemét pedig kilőtték. Úgy tűnik, egy klasszikus nyomozós sztorival állunk szemben, egészen addig, amíg ki nem derül, hogy nem Hasan őrmester az egyetlen, aki rátalált a titokzatos hullára.

A meztelen férfi testét Charles (vagy Karl) Whiteman (Jacob Fortune-Lloyd) nyomozó és Alfred Hillinghead (Kyle Soller) felügyelő is megtalálja. Whiteman 1941-ben, Hillinghead pedig 1890-ben. Sőt, ha ez nem lenne elég, még előre is ugrunk az időben, egészen 2053-ig, ahol a titokzatos áldozatra Iris Maplewood (Shira Haas) nyomozó is rátalál a Longharvest Lane sikátorában. A különbség annyi, hogy elődeivel ellentétben Maplewood „hullája“ még életben van.

Ez a cikk kizárólag a Napunk előfizetői számára elérhető.

Sorozat

Vélemény

Jelenleg a legolvasottabbak