Napunk

Tarabát jelöli az SNS a környezetvédelmi minisztérium élére, a sajtótájékoztatóról több médiumot kitiltottak

Tomáš Taraba. Fotó N - Tomáš Benedikovič
Tomáš Taraba. Fotó N – Tomáš Benedikovič

Rudolf Huliak kedden bejelentette, hogy Tomáš Taraba lesz az SNS jelöltje a környezetvédelmi minisztérium élére. Andrej Danko az államfőt és a médiát támadta, a sajtótájékoztatóra több újságírót nem engedtek be.

Közel a cél! Legalább 30 ezer eurót kell összegyűjtenünk, hogy a Napunk 2024-ben változatlanul működhessen. Segíts, hogy teljesítsük a célt. Minden adományt köszönünk!

Hulaik közölte, hogy az SNS-ben úgy döntöttek, visszavonják a jelölését a környezetvédelmi minisztérium élére. Huliak azt mondta, hogy nem hagyja, hogy a PS győzzön.

Huliak szerint Zuzana Čaputová nem vette figyelembe a nép akaratát, úgy véli, hogy a személye ellen mediális lincselés indult, ismét támadta a civil szervezeteket és azt mondta, hogy tovább folytatja a munkát.

Huliak közölte, hogy SNS Tomáš Tarabát jelöli helyette a környezetvédelmi miniszteri posztra. Ő maga képviselő marad és bizottsági elnök szeretne lenni.

Taraba azt állította, hogy a környezetvédelmi minisztériumot a PS irányítja, mivel a párt néhány napja sajtótájékoztatót tartott a nemzeti parkok zonációjával kapcsolatban.

Taraba szerint nem igaz, hogy az SNS frakciója nem lenne egységes, amit szerinte bizonyít a jelenlegi helyzet is. Hangsúlyozta, hogy a frakció kiáll Huliak mellett, csak nem akarták akadályozni a kormányalakítást. Taraba úgy véli, hogy alkalmas miniszternek, és felsorolta, milyen végzettséggel rendelkezik és hol dolgozott eddig.

Taraba konkrétan nem közölte, mi lesz a programja miniszterként, azt mondta, hogy az a kormányprogramból lesz megismerhető. Arról beszélt, hogy a természetvédelemből nem szabad fétist csinálni, és kiállt a PET-palackok reciklációját támadó korábbi kijelentései mellett.

Danko Čaputovát és a médiát támadta

Andrej Danko felszólalásában a médiát és Zuzana Čaputovát támadta, aki szerinte nem tud túllépni azon, hogy

Ez a cikk kizárólag a Napunk előfizetői számára elérhető.

Fico-kormány

SNS

Tomáš Taraba

Aktuális

Jelenleg a legolvasottabbak