Napunk

Napunk newsfilter: Ha jönnie kell, hát jöjjön a Második Katasztrófakormány

Fotó N - Tomáš Benedikovič
Fotó N – Tomáš Benedikovič

1. Čaputová elutasította Huliak kinevezését a környezetvédelmi tárca élére. 2. Mégis Juraj Blanár lehet a külügyminiszter. 3. Orbán már megint kiborította a szövetségeseit.

Közel a cél! Legalább 30 ezer eurót kell összegyűjtenünk, hogy a Napunk 2024-ben változatlanul működhessen. Segíts, hogy teljesítsük a célt. Minden adományt köszönünk!

 

A híreket válogatta és kommentálta Renczes Ágoston

1. Čaputová elutasította Huliak kinevezését a környezetvédelmi tárca élére

A 2006 és 2010 közötti első Fico-kormányt, amiben a Smer a kilencvenes évek két rossz hírű, már szinte múltnak tekintett pártjával, a HZDS-szel és az SNS-szel lépett koalícióra, egyszerűen csak katasztrófakormánynak nevezte a közélet.

Most a Smer és a belőle kivált Hlas – vehetjük őket akár egy pártnak is – megint az SNS-szel lép koalícióra, és bár ez az SNS már nem az az SNS, és még nem ismerjük a kormány végleges összetételét, a még meg sem alakult kormány már most rászolgálni látszik a második katasztrófakormány megnevezésre. Ami persze illett volna a Matovič- és Heger-kormányokra is, de azért azt látni kell, hogy ezek másképp voltak katasztrofálisak.

Egyelőre Zuzana Čaputová próbál tenni azért, hogy az új kormányba ne kerülhessen bele a talán legkatasztrofálisabb miniszterjelölt. Az elnöki hivatal ma közölte, hogy az államfő nem nevezi ki környezetvédelmi miniszternek az SNS jelöltjét, a környezetvédőket fenyegető, nemzetközi szerződéseket felrúgni készülő Rudolf Huliakot, és arra kéri Ficót, javasoljon másvalakit a posztra.

Ez a cikk kizárólag a Napunk előfizetői számára elérhető.

Fico-kormány

Külpolitika

Napunk newsfilter

Orbán Viktor

Robert Fico

Smer

SNS

Zuzana Čaputová

Vélemény

Jelenleg a legolvasottabbak