Napunk

A dezinformációs oldalak nagy reményekkel várják Fico kormányát. Huliak és Taraba is támogatja a fősodratú média bojkottját

A dezinformációs weboldalak SNS-es csillagai: Tomáš Taraba, Martina Šimkovičová, Peter Kotlár, Rudolf Huliak és Roman Michalko. Fotókollázs N
A dezinformációs weboldalak SNS-es csillagai: Tomáš Taraba, Martina Šimkovičová, Peter Kotlár, Rudolf Huliak és Roman Michalko. Fotókollázs N

Fizess elő a Napunkra, és nemcsak ezt a cikket olvashatod végig, hanem további cikkeink ezreiből válogathatsz!

„Šimečka valószínűleg sírva fakadt, mikor meghallotta Peter Pellegrini döntését, hogy nem találkozik többet a PS-szel. És mikor összehasonlította a Hlas Ficóval folytatott tárgyalásának színvonalát a PS-szel történt tárgyaláséval, Miškónak már nemcsak a könnye folyt patakokban, de a büszkeségét is megtépázták. Kiskakas, több szerénység kellett volna” – értékelte a választások utáni tárgyalásokat a Hlavný denník.

A dezinformációs médiumok csatornáin az új koalíció bejelentése óta nagy az öröm és a bizakodás, hogy az új kormány leállítja az Ukrajnának küldött katonai segítséget, kiűzi az iskolákból az LMBTI ügyeket vivő civil szervezeteket és leállítja a konspirációs és dezinformációs weboldalak „lekapcsolását”, amit a választások előtt főleg Danko SNS-ének újonnan megválasztott jelöltjei ígértek.

Már senki nem beszél ezeken az oldalakon a választások elcsalásáról, ami még néhány hónappal ezelőtt a dezinformációs webek meghatározó témája volt, és amire a Smer és a Republika is figyelmeztetett.

A dezinformációs oldalak úgy érzik, megerősödtek azzal, hogy az üdvöskéiket beválasztották a parlamentbe – olyan hangokat hallani, hogy ők az igazi mainstream. Megerősíti őket az új kormánykoalíció néhány új politikusának álláspontja is, akik nem hajlandóak a fősodratú média újságíróival beszélni. A parlamentbe olyan emberek is bejutottak, akik együttműködnek az összeesküvés-hívőkkel.

„Üdvözöljük a szerkesztőségi kollégánkat, Roman Michelkót (a Trikolóra és Politické rozhovory műsorokból), sikeres munkát kívánunk neki a parlamentben, esetleg a kormányban és örülünk a további együttműködésnek” – írta a választások után a Facebookon a Slobodný vysielač.

Az SNS képviselői, Martina Šimkovičová és Peter Kotlár. Fotó N – Tomáš Benedikovič

A meghatározó médiumok bojkottja

Közvetlenül a választások után Peter Kotlár, az SNS új képviselője, turócszentmártoni tornatanár, aki az orosz párti internetes TV Slovan mögött áll, kijelentette, hogy nem fog válaszolni több médium kérdésére.

„Nem válaszolok az »újságírás szégyeneinek«, név szerint a SME-nek, a Denník N-nek, az Aktualitynek, a Plusnak, a Nový Časnak, a Markízának, a JOJ-nak, a TA3-nak, és amíg nem javulnak az arányok az RTVS-ben, addig ennek a platformnak sem” – magyarázta Kotlár három nappal a választások után.

A fősodratú média bojkottjához fokozatosan újabb politikusok csatlakoznak – Ľuboš Blaha, a Smer alelnöke, miután megszüntették a több mint 175 ezer követővel rendelkező Facebook-oldalát, azt írta a Telegramon,

Ez a cikk kizárólag a Napunk előfizetői számára elérhető.

Fico-kormány

Propaganda

Aktuális

Jelenleg a legolvasottabbak