Napunk

Kicsoda valójában Tomáš Taraba? A Facebookon agresszív, a háttérben „X úrral” üzletel

Tomáš Taraba. Fotó N - Tomáš Benedikovič
Tomáš Taraba. Fotó N – Tomáš Benedikovič

Fizess elő a Napunkra, és nemcsak ezt a cikket olvashatod végig, hanem további cikkeink ezreiből válogathatsz!

Tomáš Taraba eddigi politikai karrierjének egyik legnagyobb sikereként könyveli el a Facebook-posztjaira kapott lájkok és megosztások számát. Úgy véli, hogy a közösségi médiában elért eredménye feljogosítja arra, hogy szerepeljen a közmédia politikai vitaműsoraiban.

„Én a négy legjobb politikus egyike voltam a közösségi médiában, önök pedig négy év alatt nem akartak meghívni” – rótta fel vasárnap Taraba Marek Makarnak, az RTVS műsorvezetőjének.

A Facebook valóban kulcsfontosságú szerepet játszott abban, hogy Taraba egy ismeretlen politikusból az új koalíció egyik fontos arcává nőtte ki magát, akit egy miniszteri poszt várományosaként tartanak számon.

Taraba 2020-ban Kuffáékkal karöltve még a Kotleba-féle ĽSNS párt listáján került be a parlamentbe.  Az ezt követő három évben céltudatosan azon dolgozott, hogy felépítse a saját brandjét. Más politikusok bejegyzéseit kommentálta, a saját bejegyzéseit osztogatta facebookos csoportokban, és azt szajkózta a célcsoportjának, amit az hallani akart.

Amikor a kormány a járványellenes intézkedések betartására szólította fel az embereket, Taraba a követőinek azt írta, hogy a Covid az egészséges embereknek csak egy kis nátha. Amikor a kormány az oltás felvételére szólított fel, Taraba azzal ijesztgette az embereket, hogy az oltástól meddővé válhatnak.

Amikor tavaly több ezren érkeztek Pozsonyba azért, hogy leróják a tiszteletüket a Tepláreň előtti terrortámadás áldozatai előtt, Taraba egy családpárti menet megszervezését kezdeményezte.

A bejegyzés, amit később Taraba letagadott. 2021 júliusában Taraba arra használta fel Krčméry egy félresikeredett kijelentését, mely szerint senki nem tudja, milyen hosszú távú hatásai vannak a vakcinának, hogy a meddőséggel ijesztgesse az embereket.

A bűnözőkről és a köztársasági elnök lányáról

Ezeket a bejegyzéseket agresszív szavakba csomagolta, amelyeket a facebookos algoritmusok is támogatnak, és amelyek nagyon közel álltak a smeres Ľuboš Blaha szókészletéhez is.

Eduard Heger volt miniszterelnököt például

Ez a cikk kizárólag a Napunk előfizetői számára elérhető.

Andrej Danko

Korrupció

ĽSNS

NAKA

Parlament

SNS

Tomáš Taraba

Aktuális

Jelenleg a legolvasottabbak