Napunk

Vasárnaptól csak a kijelölt helyen parkolhatunk a járdán, szigorodtak a törvények

Fotó N - Vladimír Šimíček
Fotó N – Vladimír Šimíček

Október elsejével lépett életbe a parkolással kapcsolatos törvény szigorítása. Pozsony és Kassa közölte, hogy az első napokban türelmesek lesznek, és csak a súlyos szabálysértések miatt szabnak ki bírságot. Zsolnán ugyanakkor az első naptól zéró toleranciát ígérnek.

Pozsony és környéke a Napunk fókuszában. Keresd Pozsony címkével megjelölt cikkeinket! Ezeket a dél-szlovákiai sztorikat csak nálunk találod meg.

Szlovákiában ezidáig megengedett volt a járdán parkolni, abban az esetben, ha a jármű mellett legkevesebb 1,5 méter széles hely maradt a gyalogosoknak is, októbertől azonban mindez megváltozik. Újabban már csak a kijelölt parkolóhelyeken megengedett a parkolás. Kijelölt parkolóhelynek minősül a táblával vagy felfestéssel jelzett terület.

Az, aki megsérti az október 1-jével életbe lépő törvényt, akár 50 eurós helyszíni bírságra is számíthat, hatósági eljárás esetén pedig akár ennek a duplája, 100 euró is lehet a büntetés összege. Az a törvénysértő, aki postán kapja meg a vétségről szóló értesítést, 78 eurós pénzbüntetésre számíthat. Peter Borko, a pozsonyi városi rendőrség szóvivője azonban elmondta, hogy amennyiben a jármű tulajdonosa 15 napon belül megtéríti a büntetést, akkor annak csupán kétharmadát, azaz 52 eurót kell fizetnie.

Pozsonyban bekavarhat a helyi parkolási reform

A főváros mellékutcáinak többségében eddig rendre parkolásra is használták a járdát, a törvény életbe lépésével azonban

Ez a cikk kizárólag a Napunk előfizetői számára elérhető.

Kassa

Közlekedés

Parkolás

Pozsony

Aktuális

Jelenleg a legolvasottabbak