Napunk

Eszelős kalózokkal érkezik a Netflix legjobb idei sorozata

Fotó - Netflix
Fotó – Netflix

Ki hitte volna, hogy az év egyik legjobb sorozata szalmakalapos kalózok abszurd kalandjairól fog szólni?

Már csak pár óra maradt! Kapcsolódj be közösségi finanszírozási akciónkba, hogy a Napunk 2024-ben is a szlovákiai magyarok hangja lehessen! Minden adományt köszönünk.

Ami a Netflix eddigi adaptációit illeti, elég vegyes tapasztalatokról adhatunk számot (RIP Cowboy Bebop), ezúttal azonban úgy tűnik, sikerült nekik a lehetetlen, és a One Piece élőszereplős feldolgozása egy polcon szerepelhet a legendás eredeti mangával és animével.

Mielőtt még bárkit elriasztanának az anime vagy manga szavak, sietnénk leszögezni, hogy e sorok írója is teljesen vakon, mindenféle előismeret nélkül tekintette meg a sorozatot, és az önállóan is kiválóan működik, nem szükségesek hozzá semmiféle előtanulmányok.

Persze aki igényel ilyesmit, az megteheti: Eiichiro Oda japán művész mangája 1997 óta fut, a belőle készült anime pedig már több mint ezer epizódot számlál. Az eredeti művet ismerők szerint állítólag a One Piece élőszereplős feldolgozása egy lehetetlen vállalkozásnak tűnt, de a Netflix valahogy elérte, hogy a nyolcrészes sorozattal mind a laikusok, mind a korábbi rajongók elégedettek legyenek.

A világ legpozitívabb kalóza

A One Piece nézése közben egyszerűen jobb kedve lesz az embernek – ha csak egy dolgot kellene kiemelnünk a sorozatból, ez lenne az. A főszereplőnk, Monkey D. Luffy a legoptimistább ember a világon, aki mindent megtesz azért, hogy teljesítse az álmát, és ő legyen a kalózok királya.

A címbeli One Piece-ről valójában senki nem tudja, hogy micsoda, de egy legendás kincsről van szó, amit az egykori legnagyobb kalózkirály, Gol D. Roger rejtett el valahol az óceánban. Roger a kivégzése előtt felfedi a bámészkodó tömegnek a kincs létezését, s ezt követően szerencsevadászok hada indul meg annak keresésére.

Húsz évvel később folytatjuk a történetet és megtudjuk, hogy a kincset keresve rengeteg kalóz  lepte el a tengereket, akik ellen a Világkormány tengerészgyalogosai próbálják felvenni a harcot. Megismerjük Luffyt, aki számára a kalózkodás egy gyermekkori álom, mert az az ő szemében egyenlő a kalandokkal és a szabadsággal. Az útja során hamar rá kell azonban döbbennie, hogy a kalózok messze nem azok a pozitív hősök, akiknek ő elképzelte őket, de nem adja fel az álmát, és úgy dönt, hogy ő más példát fog mutatni.

Ez a túlzott, már-már naivitásba hajló optimizmus rövid időn belül irritálóvá válhatna, ha a Luffyt játszó Iñaki Godoy nem lenne egyszerűen tökéletes választás a szerepre. A fiatal mexikói színész remekül egyensúlyozik a mindig vidám és vakmerő, de egyben talpraesett és a barátaiért bármire képes fiatal kalóz szerepében.

Nincs kapitány legénység nélkül

A történet kezdetén Luffynak még hajója sincs, egy hordóban hánykolódva várja, hogy kimentsék. A Netflix sorozata első évadjának nyolc része így tulajdonképpen azt meséli el, hogy jut hozzá az első hajójához, és hogyan ismeri meg a legénysége tagjait.

A készítők ezen a téren is remek munkát végeztek.

Ez a cikk kizárólag a Napunk előfizetői számára elérhető.

Film

Kultúra

Netflix

Vélemény

Jelenleg a legolvasottabbak