Napunk

Ipsos: A PS legyőzheti a Smert, a Sme rodina parlamenten kívül marad, ahogy a magyarok is

Közel a cél! Legalább 30 ezer eurót kell összegyűjtenünk, hogy a Napunk 2024-ben változatlanul működhessen. Segíts, hogy teljesítsük a célt. Minden adományt köszönünk!

A Smer nyerné az előrehozott parlamenti választást az Ipsos felmérése szerint, nyomában van azonban a PS, amelynek tovább nőtt a támogatottsága. Michal Šimečka pártja a következő három napban akár utol is érheti Robert Fico pártját, sőt, akár az első helyre is kerülhet.

A Denník N megrendelésére készült Ipsos-felmérés szerint mindegyik párt, amely a legutóbbi felmérés alapján meghaladta az 5%-os támogatottságot, bekerülne a parlamentbe, egy kivételével. A Boris Kollár vezette Sme rodina támogatottsága tovább csökkent, Kollárék már csak 4%-ot szereznének a választáson.

A felmérés eredményei szerint a Smernek és a Hlasnak nem lenne elég szavazata ahhoz, hogy kizárólag az SNS-szel összefogva alakítson kormányt. Szükségük lenne egy negyedik partnerre, például a Republika képviselőire. Másik szempontból nézve: a Nyugat-ellenes pártok képtelenek lennének többséget szerezni a Hlas nélkül.

Az Ipsos felmérése megerősítette más közvéleménykutató-ügynökségek eredményeit, amelyek szerint erősödik a Smer, de még annál is jobban a PS és az OĽaNO. A Sme rodina és a Hlas azonban veszít a támogatottságából.

Ez a cikk kizárólag a Napunk előfizetői számára elérhető.

Felmérés

Ipsos

Választások 2023

Aktuális

Jelenleg a legolvasottabbak