Napunk

Igor Matovič: Sulík hazaáruló és csaló, miatta választotta Szlovákia helyett Magyarországot a kínai akkumulátorgyártó óriáscég

Igor Matovič sajtótájékoztatója 2023.09.25-én. Fotó - OĽaNO / Facebook
Igor Matovič sajtótájékoztatója 2023.09.25-én. Fotó – OĽaNO / Facebook

Emellett az SaS elnöke a maffia kifutófiúja is, aki szívességeket tett Jaroslav Haščáknak.

Már csak pár óra maradt! Kapcsolódj be közösségi finanszírozási akciónkba, hogy a Napunk 2024-ben is a szlovákiai magyarok hangja lehessen! Minden adományt köszönünk.

A vasárnapi sajtótájékoztató után újabbat tartott Igor Matovič Richard Sulíkról, ezúttal „Hazaárulás” címmel.

Vasárnap Matovič arról beszélt, hogy Sulíkot korrumpálta Jaroslav Haščák, a Penta társtulajdonosa. Ennek alátámasztására az OĽaNO elnöke bemutatott egy Sulík és Haščák közötti állítólagos üzenetváltást, ami szerint Haščák megkérte Sulíkot, a kormányülésen akadályozza meg az állami egészségbiztosítónak szánt állami támogatást, mert az kellemetlenül érintette volna a Penta birtokában lévő Dôvera egészségbiztosítót.

A feladatot az üzenetek szerint Jana Bittó Cigáňiková hajtotta végre, cserébe Haščák médiája kedvező színben tüntette fel az SaS képviselőjét. Az üzenetváltás állítólag Sulík mobiljának biztonsági mentéséből van, amit valaki megpróbált eladni Matovičnak, aki ezt természetesen nem vásárolta meg, csak látta a tartalmát. Az eset még azelőtt történt, hogy Haščák ellen eljárás indult volna korrupció miatt – ezt később a főügyészség leállított a 363-as paragrafussal. Haščák a Gorilla-ügy egyik főszereplője is.

Igor Matovič vasárnap bemutatja a Sulík és Haščák közötti üzenetváltást. Fotó – OĽaNO / Facebook

Matovič elismerte, hogy nem tudja bizonyítani az üzenetek valódiságát, ám azt sem Sulík, sem Haščák nem tagadta. Sulík egy sajtótájékoztatón szakmai érveket hozott fel az egészségügyi biztosítók állami támogatása ellen, de egyáltalán nem beszélt az üzenetváltásról, kérdezni nem lehetett tőle.

Haščák egy nyilatkozatban szintén nem tagadta az üzenetváltást Sulíkkal, hanem rendőrségi eljárást vár amiatt, hogy Matovič nem jelezte, valaki megpróbálta neki eladni Sulík telefonjának biztonsági mentését.

Nem is szakértő

Hétfőn Matovič Richard Sulík szakértői nimbuszának lerombolására vállalkozott: három történetet mesélt el arról, Sulík mennyire alkalmatlan volt gazdasági miniszternek, és Matovič szerint konkrét károkat is okozott Szlovákiának.

Ez a cikk kizárólag a Napunk előfizetői számára elérhető.

Igor Matovič

Korrupció

Richard Sulík

Választások 2023

Aktuális

Jelenleg a legolvasottabbak