Napunk

Csallóközi vásár kampány idején: a pártok nem jutottak sátorhoz, a fideszes elitképző igen

Péntek este a 41. Csallóközi Vásárban. Fotó N - Tomáš Benedikovič
Péntek este a 41. Csallóközi Vásárban. Fotó N – Tomáš Benedikovič

Csillagászati árú kacsamáj, ellentéteket kiváltó vásártér, OĽaNO-féle minibotrány a Csallóköz legnagyobb őszi rendezvényén. És persze a fideszesek sem hiányozhattak. (Frissítve a Republic-üggyel.)

Hála Istennek, nem – válaszolja egy vásározó arra a kérdésünkre, találkozott-e már kampányoló politikussal a vásárban. Amúgy sem érdekli a politika, nem hiszi, hogy bármit befolyásolni tudna – teszi hozzá Szabó Attila, aki párjával és két kisgyerekével látogatott ki a 41. Csallóközi Vásárba.

Egy héttel a választások előtt zajlik az egyik legnagyobb dél-szlovákiai köztéri rendezvény, amely így ideális terep a kampányolásra. A dunaszerdahelyi vásár mégis nagyrészt politikamentes. Habár fel-feltűnnek politikusok a helyszínen és környékén, nem folyik élénk kampány.

Pártok nélkül

A politikamentesség oka, hogy a város nem engedte be a vásár területére a pártok saját sátrait. A múltban ott lehettek saját sátorral, idén viszont legfeljebb egyénileg jelenhetnek meg, hogy beszélgessenek a választókkal. Ezt többen ki is használták. Forró Krisztián, a Szövetség elnöke már csütörtökön kilátogatott a vásárba, Ravasz Ábel, az SaS jelöltje pénteken osztogatta szórólapjait a vásározóknak, a Magyar Fórum jelöltjei pedig a vásár bejáratánál adogattak kampánylufikat a járókelők kezébe. Péntek este már nagyobb volt a tolongás, és egy Nagy József-mezt is sikerült kiszúrnunk a tömegben.

Kampány a 41. Csallóközi Vásárban. Fotó N – Tomáš Benedikovič

Történt

Ez a cikk kizárólag a Napunk előfizetői számára elérhető.

Csallóköz

Cseh Péter

Dunaszerdahely

OĽaNO

Ravasz Ábel

Választások 2023

Aktuális

Jelenleg a legolvasottabbak