Napunk

Ne hagyja ki: a Napunk szervezi az egyetlen nyilvános, magyar nyelvű választási vitát a kampányhajrában

Forrás - Napunk
Forrás – Napunk

Szerdán Dunaszerdahelyen vitáznak négy párt magyar képviselőjelöltjei.

Fizess elő a Napunkra, és nemcsak ezt a cikket olvashatod végig, hanem további cikkeink ezreiből válogathatsz!

Szeptember 30-án választunk. Eldől egyebek mellett az is, hogyan alakulnak a következő időszakban a magyar–szlovák kapcsolatok, mi lesz a magyar iskolákkal, folytatódik-e a korrupció felszámolása Szlovákiában.

Tíz nappal a választások előtt négy párt magyar jelöltjei csapnak össze a Napunk választási vitájában. Ez lesz az egyetlen nyilvános választási vita a választások előtt, amely magyarul zajlik, és ahol a közönség élőben láthatja a jelölteket.

Dunaszerdahelyen az Európa Központban várjuk az érdeklődőket, a vita 18:00-kor kezdődik. A belépés ingyenes, és lehetőség lesz közönségkérdéseket is feltenni a politikusoknak.

A vita résztvevői Forró Tibor (Progresszív Szlovákia), Gál Zsolt (Magyar Fórum), Ravasz Ábel (SaS) és Rigó Konrád (Modrí, Most–Híd). A moderátor Szalay Zoltán, a Napunk vezető szerkesztője.

A vitára a Szövetség, a Hlas és az OĽaNO is kapott meghívót, mivel ezek a pártok is versengenek a magyar szavazatokért. A Szövetség és a Hlas nem vállalta a vitát, az OĽaNO esetében nem sikerült időpontot egyeztetni.

A rendezvény Facebook-eseménye itt található.

Lesz még egy rendezvényünk a választások előtt, jövő hétfőn Pozsonyban elemzőkkel beszélgetünk a várható eredményekről és kilátásokról.

Híd

Magyar Fórum

Napunk vitaest

Progresívne Slovensko

SaS

Választások 2023

Aktuális

Jelenleg a legolvasottabbak