Napunk

Levették a listáról a KDH jelöltjét miután lefejezésről szóló üzeneteket írt egy egyetemista lánynak

Robert Dohál. Fotó – R. Dohál Facebook-oldala
Robert Dohál. Fotó – R. Dohál Facebook-oldala

Lájkold, kövesd a Napunk.sk-t a közösségi médiában is, ahol extra tartalmakkal is jelentkezünk! Csatlakozz hozzánk a Facebookon, az Instagramon és a YouTube-on!

Robert Dohál, a Pöstyéni járásbeli  Krakovany-Stráže Mezőgazdasági Szövetkezet elnöke a KDH jelöltlistájának 60. helyéről indult a parlamenti választásokon, a viselkedése miatt azonban a párt levette a listáról.

Dohál ugyanis három héttel a választások előtt a Progresszív Szlovákia programjára hivatkozva agresszív üzeneteket kezdett el küldözgetni Patrícia Krausová egyetemi hallgatónak.

A lánynak viszont semmi köze sincs a párthoz, így nem érti, Dohál miért írt neki ilyen üzeneteket. Patrícia ökológiát tanul az egyetemen, és idén tanulmányi kiránduláson vett részt Dohál szövetkezetében, ahol a földről és a környezetvédelemről beszélgettek. A lány elmondása szerint Dohál minden előzmény nélkül dezinformációs videókat küldött neki Michal Šimečkáról és a családjáról, és azt taglalta, hogy az egész párt bolsevik-marxista banda.

Patrícia eredetileg nem akarta közzétenni a beszélgetést, Dohált a szakmájában egy kiváló szakembernek tartja, és nem akart csorbát ejteni a hírnevén. Úgy gondolja azonban, hogy egy parlamenti képviselő-jelöltnek jobban meg kellene gondolnia, hogy mit mond.

Ez a cikk kizárólag a Napunk előfizetői számára elérhető.

KDH

Választások 2023

Aktuális

Jelenleg a legolvasottabbak