Napunk

Megrázta a nyilvánosságot a hétvégén Pozsonyban eltűnt 22 éves fiatal nő esete. A rendőrség tanúkat keres

A Szlovák Nemzeti Felkelés hídja. Illusztrációs fotó N - Vladimír Šimíček
A Szlovák Nemzeti Felkelés hídja. Illusztrációs fotó N – Vladimír Šimíček

Pozsony és környéke a Napunk fókuszában. Keresd Pozsony címkével megjelölt cikkeinket! Ezeket a dél-szlovákiai sztorikat csak nálunk találod meg.

Hétvégén hatalmas keresőakció indult Pozsonyban. Szombatról vasárnapra virradó éjjel nyoma veszett a 22 éves Soňa P. egyetemistának, és több mint 24 órán át nem adott életjelet magáról.

Hétfő kora reggel találták meg a ligetfalui Egyetemi Kórház előtt fekve. A Denník N információi szerint a kórház alkalmazottai találtak rá munkába menet.

Még órákkal ezután sem tudjuk, mi történt vele pontosan, a rendőrség vizsgálatot indított.

Ami történt, egy rendkívüli eset, ami ismét beindította a főváros éjszakai biztonságosságáról szóló vitát.

Megpróbáltuk rekonstruálni a történteket.

Mit tudunk az ügyről, és hol tűnt el a lány?

Pozsonyban már a lány hajnali eltűnése után néhány órával keresőakció indult. Ebben részt vett a rendőrség, a városi rendőrség és a Pohotovostný pátrací tím polgári társulás is. Tekintve, hogy Soňa a Szlovák Nemzeti Színházban dolgozik és a pozsonyi Színművészeti Főiskola hallgatója, az eltűnéséről szóló információkat a közösségi médiában számos művész is megosztotta.

Soňa édesanyja a Plus 1 deň-nek azt nyilatkozta, hogy szombat este együtt vett részt a lányával egy színházi rendezvényen. Körülbelül este fél tízkor búcsúztak el, Soňa még maradt, mivel dolga volt a színházban.

A nő utoljára szombat éjjel 11 órakor beszélt a lányával, amikor megkérdezte tőle, mikor megy haza. Soňa azt válaszolta, hogy mindenképpen hazamegy, de később, mint ahogyan azt eredetileg tervezte.

Amikor reggel 6-kor észrevettük, hogy nincs otthon, megpróbáltunk kapcsolatba lépni vele. Írtam neki egy üzenetet a Messengeren, amit nem olvasott el” – mondta az újságnak Soňa édesanyja.

Hála istennek, hogy több mint 24 óra elteltével élve került elő” – tette hozzá az édesanyja, és azt is megerősítette, hogy már meglátogatta a kórházban. Többet azonban nem akart elárulni, hiszen még folyamatban van a nyomozás.

Ha időrendi sorrendbe tesszük az eseményeket, a lány eltűnéséről szóló első bejegyzést a Pohotovostný pátrací tím tette közzé, amely az eltűnt személyek felkutatásában segít a rendőrségnek. A bejegyzést vasárnap délután 16.24-kor tették közzé a Facebookon.

Utoljára szeptember 10-én körülbelül 3.30-kor látták a pozsonyi Svorad utcában” – olvasható a bejegyzésben. A Svorad utca az Óvárosban található, a Színművészeti Főiskola közelében.

Hétfő kora reggel 4.50-kor egy frissítést tettek közzé, mely szerint Soňát még látta valaki 3.40-kor a ligetfalui Záporožská megállóban, 150 méterre a lakóhelyétől. A Pozsony V Járási Rendőrkapitányság közreműködésével most fejeződött be a megálló környékének intenzív átfésülése” – tette hozzá a polgári társulás.

Soňa tehát a legnagyobb valószínűség szerint az N95-ös éjszakai buszjáratra szállt fel, amely az óvárosi Zoch utcai megállóban és a ligetfalui Záporožská megállóban is megáll.

A megállótól nem messze van a Pozsony-Ligetfalu vasútállomás, a ligetfalui járási rendőrkapitányság és a Terno élelmiszerbolt, amely éjjel természetesen zárva tart.

A ligetfalui Sz. Cirill és Metód Kórház, amelynek épülete előtt Soňára rátaláltak, körülbelül 4 km-re található attól a helyszíntől, ahol utoljára látták. A lányra a kórház előtt vezető út mentén találtak rá. Innen nem messze egy kamerákkal őrzött parkoló található. A kórház megerősítette, hogy átadta a rendőrségnek a kamerák felvételeit.

Soňára a kórház előtt találtak rá. Fotó – N

A Soňa állapotát és lehetséges sérüléseit illető információkat még nem erősítették meg. A kórház a Denník N-nek csak annyit nyilatkozott, hogy reggel felvettek egy fiatal nőt.

Martin, Soňa partnere az édesanyjához hasonlóan azt mondta a Denník N-nek, hogy a család úgy határozott,

Ez a cikk kizárólag a Napunk előfizetői számára elérhető.

Erőszak

Nők elleni erőszak

Pozsony

Rendőrség

Aktuális

Jelenleg a legolvasottabbak