Napunk

Napunk newsfilter: Ha Gál Gábort bűnösnek találják, sóval hinthetjük be a Híd helyét

Bugár Béla és Gál Gábor 2018-ban. Fotó - TASR/Michal Svítok
Bugár Béla és Gál Gábor 2018-ban. Fotó – TASR/Michal Svítok

1. Gál Gábor rendre benne találja magát a dolgok sűrűjében. 2. Nagy tervek a nagyság illúziójáról – ez történt Kötcsén. 3. Segítség, lopják Zuzanát!

Fizess elő a Napunkra, és nemcsak ezt a cikket olvashatod végig, hanem további cikkeink ezreiből válogathatsz!

 

A híreket válogatta és kommentálta Beke Zsolt

1. Gál Gábor rendre benne találja magát a dolgok sűrűjében

Gál Gábor volt hidas igazságügyi miniszterre, parlamenti képviselőre megint egy bűncselekmény gyanúja vetült. Az Aktuality hírportál ma hozta nyilvánosságra, hogy egy korrupciós ügyben ellene folytatott nyomozás lezárult, és most az ügyészségen a sor, hogy döntsön: bíróságra kerül az ügy, vagy visszadobják a rendőrségnek átdolgozásra.

Az ügy súlyos, elsősorban nem is az ötvenezer eurós kenőpénz, sokkal inkább a háttérben felsejlő bűnözői hálózat mitt. Már ha igaznak bizonyul a vád.

Hogy nem falra hányt borsóról van szó, az mutatja, hogy a NAKA egy másik nyomozást is folytat, melynek csak leágazása Gál ügye. A nyomozás tárgya, hogy a Szlovák Földalapot, illetve annak nem hivatalos tevékenységéből származó lehetséges bevételeit elosztotta egymás közt az SNS és a Híd.

A mindkét ügyben kulcsszerepet játszó Ján Gajan ügyvéd azt állítja, hogy csallóközi földterületeken kapott hajba a két fél, s az ügyet aztán egy Gálnak eljuttatott pénzcsomag, illetve számára elintézett más telkek oldották meg.

Gál már korábban többször is gyanúba keveredett, de egyetlen esetben sem indítottak ellene eljárást. Most a Fico-banda tagjait rendre felszabadító 363-as paragrafust is kezdeményezte az egykori hidas politikus, de az ügyész nem látott okott az alkalmazására.

Ám ez csak a dolog egyik, mondhatni szokványos oldala: egy korrupt politikus bukásának történetét látjuk, már ha a bíróság helyt ad a vádaknak. Ha nem ad, akkor pedig egy sokat próbált politikus újbóli megigazulását.

Sokkal súlyosabb helyzet lesz az, ha egész pártok kerülnek majd a vádlottak padjára, ha nem is szó szerint, de a választók szemében mindenképp.

Ez a cikk kizárólag a Napunk előfizetői számára elérhető.

Gál Gábor

Hadiipar

Híd

Napunk newsfilter

Orbán Viktor

Vélemény

Jelenleg a legolvasottabbak