Napunk

Dél-szlovákiai útépítés, vasúti korszerűsítés és nagyobb beleszólás a megyéknek. Ezt ígéri a magyar pártok közlekedéspolitikája

Illusztrációs fotó - TASR
Illusztrációs fotó – TASR

Fizess elő a Napunkra, és nemcsak ezt a cikket olvashatod végig, hanem további cikkeink ezreiből válogathatsz!

Szlovákia hatalmas problémákkal küzd a közlekedési infrastruktúra terén, mind az autópályák építése, az útkarbantartás, mind pedig a vasúti pályák állapotát illetően. A politikusok ígértek már autópályát 2010-re Kassa és Pozsony között, a vasútvonalak liberalizációját és még sok egyebet.

Cikkünkben a magyar pártok programjainak a közlekedésre vonatkozó részét vesszük górcső alá. Összehasonlítjuk a Szövetség, a Modrí, Most-Híd, valamint a Magyar Fórum megoldásait. A pártok közül egyedül a Szövetség tüntette fel magyar nyelven a programját.

A Szövetség javaslatai

A Szövetség 15 pontot szentelt a közlekedési infrastruktúrának. Három éve a Magyar Közösségi Összefogás (MKÖ) választási párt 2020-as programjának közlekedési részét Cziprusz Zoltán építészmérnök dolgozta ki, aki a jelenlegi kampány során inkább az egészségüggyel, a dél-szlovákiai bevándorlókkal és a megemelkedett élelmiszerárakkal foglalkozik. Noha a 2023-as programban nem tüntettek fel konkrét szerzőket, számos Cziprusz által írt bekezdést újrahasznosítottak.

A Szövetség reklámja. Fotó – a Szövetség Facebook-oldala

A Szövetség prioritásai között szerepel az R2-es és az R7-es gyorsforgalmi utak bővítése, az építkezés ütemét meggyorsítanák. Az R2-es kassai elkerülő szakaszát (Kassaolcsvár – Saca II. szakasz) és a Gyetva – Losonc közötti szakasza (Krivány – Vámosfalva) éppen építik, a párt azzal kampányol, hogy a mindenkori szlovák kormány Dél- és Kelet-Szlovákiában nem épít utakat. Azt azonban nem említik meg, hogy egyetértenek-e a Szlovák Autópálya-társaság weboldalán feltüntetett nyomvonallal, vagy hogyan tervezik lerövidíteni az építkezés megkezdéséhez szükséges eljárásokat, és ami a legfontosabb, milyen forrásokból finanszíroznák mindezt.

A Szövetség útépítési kampánya. Forrás: Iván Tamás Facebook-oldala

Míg 2020-ban gondoltak rá, idén már nem foglalkoznak azzal, hogy Kassán túl is lakik magyar ajkú lakosság. A programból ugyanis hiányzik a D1-es autópálya keleti szakaszának megépítése, mely a jelenlegi tervek szerint Kassától – pontosabban Magyarbődtől (Bidovce) – az ukrán határig húzódna. Az autópályának ez a szakasza,

Ez a cikk kizárólag a Napunk előfizetői számára elérhető.

Híd

Közlekedés

Magyar Fórum

Magyar Szövetség

Választások 2023

Vasút

Vízi közlekedés

Aktuális

Jelenleg a legolvasottabbak