Napunk

Választási iránytű: derítse ki, melyik párt áll önhöz a legközelebb

Közel a cél! Legalább 30 ezer eurót kell összegyűjtenünk, hogy a Napunk 2024-ben változatlanul működhessen. Segíts, hogy teljesítsük a célt. Minden adományt köszönünk!

A besztercebányai Bél Mátyás Egyetem a Denník N-nel együttműködve elkészítette a választási iránytűt, amelynek segítségével a választások előtt kideríthetjük, melyik politikai párt áll hozzánk a legközelebb.

Az iránytű nem csak a pártok választási programjain, hanem az egyes párttagok kijelentésein, valamint a pártok programmal kapcsolatos válaszain is alapszik. Egy olyan európai alkalmazás adja az alapját, melyet többek között már a 2021-es németországi szövetségi választásokon, a 2022-es franciaországi elnökválasztáson, valamint az olaszországi és észtországi parlamenti választásokon is használtak. Az iránytű elkészítésében Kevin Deegen-Krause amerikai politológiaprofesszor is közreműködött.

Ha még nem vagyunk biztosak benne, melyik pártra szeretnénk szavazni, ez a magyarul is kitölthető iránytű segíthet a döntés meghozatalában.

Az iránytű 39 kérdést tartalmaz. A megválaszolásuk után kiválaszthatjuk a számunkra három legfontosabbat. Az iránytű kitöltése csupán 5-10 percet vesz igénybe. Az általunk preferált nyelvet a jobb felső sarokban lehet kiválasztani.

Ez a cikk kizárólag a Napunk előfizetői számára elérhető.

Pártok

Szlovákia

Választások 2023

Aktuális

Jelenleg a legolvasottabbak