Napunk

Abortuszra kényszerítette az „asszonyverő“ Boris Kollár, állítja a Sme rodina elnökének volt partnere

Boris Kollár. Fotó N - Tomáš Benedikovič
Boris Kollár. Fotó N – Tomáš Benedikovič

Ismét egy volt partnere miatt került a figyelem középpontjába Boris Kollár, a Sme rodina és a parlament elnöke. Alig egy hónappal az előrehozott parlamenti választás előtt Ema Ferusová azzal állt elő, hogy Kollár abortuszra kényszerítette, némi anyagi ellenszolgáltatás fejében. A házelnök szerint lejárató kampány zajlik ellene.

Közel a cél! Legalább 30 ezer eurót kell összegyűjtenünk, hogy a Napunk 2024-ben változatlanul működhessen. Segíts, hogy teljesítsük a célt. Minden adományt köszönünk!

Egy adathordozót tartalmazó levelet kapott hétfőn a SME napilap szerkesztősége. Az adathordozón egy 11 perces felvétel található, amelyen egy eltorzított hangú személy azzal vádolja Boris Kollárt, hogy kétszer is abortuszra kényszerítette. A felvételen beszélő személy nem látható, a hanganyag mellé csupán néhány Kollárról készült fotót, valamint egy banki átutalást tanúsító képernyőképet mellékeltek. Ez utóbbi azt hivatott igazolni, hogy a Sme rodina elnöke kifizette a szóban forgó beavatkozásokat.

A küldemény, amelyet a SME napilap mellett korábban több parlamenti képviselő is megkapott, Ema Ferusovától származik, aki a nyitrai alvilág egykori vezetőjének, Ľuboš Ferusnak a lánya. „Annak ellenére, hogy ez a levél és a felvétel is anonim, száz százalékra biztos vagyok benne, hogy Boris Kollár azonnal tudni fogja, ki vagyok“ – olvasható a SME-nek eljuttatott küldeményben.

Szeptember 3-án a „Pimpinocka“ nevet viselő YouTube-csatornán megjelent egy 16 perces videó „Az igazság Boris K.-ról“ címmel, amelyen már arccal szerepel Ema Ferusová, a felvételen a nő apja is látható. A videón Ferusová ismételten feleleveníti a történteket.

Az anonim videóban Ferusová arról beszél, hogy 2020 és 2021 fordulóján ismerkedett meg Kollárral, akivel később intim kapcsolatba került. A nő azt állítja, hogy 2021 novemberében, a Sme rodina elnökének kérésére, felhagyott a fogamzásgátló használatával, és 2022 elején teherbe esett.

Ferusová azt mondja, hogy Kollár abortuszra kényszerítette őt. A nő szerint egyrészt azért állt kötélnek, mert Kollár megígérte neki, hogy ősszel újra teherbe ejti. A felvétel mellé csatolt képek szerint a Sme rodina elnöke 700 eurót küldött a nőnek.

A kapcsolatuk folytatódott, és Ferusová valóban ismét teherbe esett. A nő szerint Kollár ekkor azt állította, hogy a gyerek nem az övé. Ferusová egy további, 600 eurós banki átutalásról is csatolt egy képet. Szlovákiában törvénysértésnek minősül az abortuszra való felbujtás.

A SME-nek eljuttatott levélben a feladó feltünteti: célja biztosítani, hogy a Sme rodina ne szerepeljen sikeresen a parlamenti választáson. „Meg vagyok róla győződve, hogy egy olyan ember, mint ő, nemcsak a parlamentbe és a politikába nem való, de emberek közé sem“ – olvasható a levélben.

A YouTube-on közzétett videóban Ferusová arról panaszkodik, hogy az anonim felvétel semmilyen reakciót nem vont maga után. A SME hétfőn (szept. 4.) kapta kézhez a küldeményt, a YouTube-ra feltöltött videó vélhetően jóval korábban, augusztus első felében készült.

Boris Kollár nem reagált a vádakra, a SME kérdéseire a Sme rodina sajtóosztálya sem válaszolt.

Kollár szerint csak le akarják járatni

Ez a cikk kizárólag a Napunk előfizetői számára elérhető.

Boris Kollár

Nők elleni erőszak

Sme rodina

Választások 2023

Aktuális

Jelenleg a legolvasottabbak