Napunk

Kolíková szerint Orbán a Smernek akar segíteni a menekültekkel, Krajniak úgy véli, a gender ideológia rákfene

Fotó N - Vladimír Šimíček
Fotó N – Vladimír Šimíček

Mária Kolíková (SaS) volt igazságügyi miniszter szerint Orbán Viktor egyértelműen a Smernek akar segíteni a migrációs nyomás növelésével. Milan Krajniak (Sme rodina) Milan Majerský KDH-elnökhöz hasonlóan rákfenének nevezte a gender ideológiát, de kijelentette, hogy ő nem fog bocsánatot kérni ezért. Jaroslav Spišiak arra célozgatott, hogy Fico mögött nagyobb hatalmak állnak. Ez történt a Denník N első választások előtti beszélgetésén.

Fizess elő a Napunkra, és nemcsak ezt a cikket olvashatod végig, hanem további cikkeink ezreiből válogathatsz!

A Denník N első választások előtti beszélgetésén, melyen Milan Krajniak (Sme rodina), Mária Kolíková (SaS) és Jaroslav Spišiak (PS) vettek részt a főbb témák a migrációs válság, az LMBT+-jogok, illetve az igazságügy és a bűnüldöző szervek problémái voltak.

Kolíková szerint a megnövekedett migrációval Orbán Ficónak akar segíteni

Az egyik első nagyobb témakör, amit a felek körbejártak, az a déli határon tapasztalható megnövekedett migráció volt. Milan Krajniak ennek kapcsán elmondta, hogy sajnálatosnak tartja, hogy Magyarország a csempészek elengedésével akar nyomást gyakorolni az EU-ra.

Mária Kolíková ehhez azt tette hozzá, hogy az SaS az aktuális helyzetben azt látja, hogy Orbán Viktor a választások előtt segíteni akar a Smer kampányában. Kolíková úgy véli, hogy azokon a helyeken, ahol a rendőrség létszámhiány miatt nem tudja kezelni a megnövekedett migrációs nyomást, be kellene vetni a hadsereget.

Milan Krajniak erre azzal válaszolt, hogy a menekültprobléma már hónapok óta fennáll, ezért ő nem hiszi, hogy ez Orbán akciója lenne a választások előtt. A Sme rodina politikusa kritizálta a rendőrséget, amely szerinte hónapok óta tud a problémáról, de nem tesz semmit.

Mária Kolíková. Fotó N – Vladimír Šimíček

Jaroslav Spišiak volt országos rendőrfőkapitány egyetértett Krajniakkal abban, hogy ha a menekülteket Szlovákiában fogják regisztrálni, később probléma alakulhat ki abból, ha Nyugatról visszaküldik ide őket. Spišiak viszont azt is elmondta, hogy a regisztrációra szükség van, mivel például így tudták kiszűrni azt a két terroristagyanús személyt, akik a napokban Szlovákiába érkeztek.

Krajniak: a gender ideológia rákfene, és ezért nem kérek bocsánatot

A politikusok a beszélgetés során reagáltak Milan Majerský KDH-elnök nagy botrányt kiváltott szavaira is, aki vasárnap a Markíza műsorában rákfenének nevezte az LMBT+-embereket és azt állította, hogy ugyanolyan veszélyesek Szlovákiára nézve, mint a korrupció.

Milan Krajniak azt mondta, hasonlóan látja a dolgokat, mint Majerský: „Az LMBT+ ideológia, a gender ideológia, a transgender ideológia nagy veszély Szlovákiára nézve, akár a korrupció. Ezért nem fogok bocsánatot kérni, mint Majerský úr.” Hozzátette, hogy az ideológia szerinte is „rákfene”, ahogy azt Majerský mondta, és a Progresszív Szlovákiát szélsőséges pártnak tartja, amiért az egy ilyen ideológiát támogat. Krajniak „rákfenének” tartja a kommunizmust és a fasizmust is, embereket saját bevallása szerint nem nevez így.

Kolíková elhatárolódott Krajniak szavaitól és egyben abszurdnak nevezte Majerský bocsánatkérését is.

Spišiak csodálkozásának adott hangot afelett, hogyan nevezhetik a politikusok rákfenének azt, ha valaki a jogaiért küzd. Nem tartja korrektnek azt sem, hogy ezt a korrupcióhoz hasonlítják, majd kifejtette, hogy szerinte nem ilyen stílusban kellene kampányolni.

Spišiak: Fico mögött állnak valakik

Spišiak és Kolíková egyetértettek abban, hogy Robert Fico választási győzelme esetén veszélybe kerülhet

Ez a cikk kizárólag a Napunk előfizetői számára elérhető.

Jaroslav Spišiak

Mária Kolíková

Milan Krajniak

Választások 2023

Aktuális

Jelenleg a legolvasottabbak