Napunk

SaS: Szijjártó a Smer szóvivőjeként viselkedik, Orbán Szlovákia mentális gyarmatosítására készül

Ravasz Ábel, Juraj Droba és Juraj Krúpa. Fotó - SaS / Facebook
Ravasz Ábel, Juraj Droba és Juraj Krúpa. Fotó – SaS / Facebook

A párt felszólította a szlovák külügyet, hogy kéresse be a pozsonyi magyar nagykövetet a magyar külügyminiszter és az államtitkára hétvégi nyilatkozatai miatt. Az SaS egyben megszólította a szlovákiai magyarokat is, megoldásokat kínálva nekik.

Fizess elő a Napunkra, és nemcsak ezt a cikket olvashatod végig, hanem további cikkeink ezreiből válogathatsz!

A Fidesz hídfőt akar kiépíteni az oroszoknak az Európai Unióban, ehhez keres szövetségeseket. Teljesen egyértelmű, hogy Orbán Viktor befolyásolni akarja a szlovákiai választásokat. A rendszere a legkorruptabb rendszer Európában.

Ilyen kijelentések hangzottak el a liberális-libertariánus SaS (Szabadság és Szolidaritás) szerdai, némi fáziskéséssel megtartott sajtótájékoztatóján, amin a párt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Menczer Tamás hétvégi nyilatkozataira reagált. A magyar külügy Tibor Gašpar volt országos rendőrfőkapitány, a Smer képviselőjelöltje pénteki letartóztatását úgy értékelte, hogy az a nemzeti érdekeket szem előtt tartó politikusokkal szembeni liberális hajtóvadászat része lenne.

Kéressük be a magyar nagykövetet

Szijjártó Péternek nincsenek a birtokában a Tibor Gašpar ügyével kapcsolatos információk, így nincs is semmi dolga ezzel az üggyel – mondta Juraj Droba, az SaS külpolitikai szakértője. Droba szerint teljességgel nyilvánvaló, hogy a Fidesz és a Smer szorosan együttműködnek, amit Szijjártó és Fico korábbi közös sajtótájékoztatója is bizonyít. Droba abban nem lát kivetnivalót, hogy a magyar külügyminiszter találkozott a szlovák ellenzék vezetőjével, „a sajtótájékoztató azonban olyan valami, amit eddig nem láttunk”.

Szijjártó Fico szóvivőjeként lépett fel, „és mivel sokéves szóvivői tapasztalata van, pontosan tudja, mit csinál” – fogalmazott Droba.

A politikus szerint ez az ügy nem a magyar-szlovák kapcsolatokról, magyarokhoz vagy Magyarországhoz való viszonyról szól, hanem egy olyan dolog, amit sokat elmond Orbán Viktor rezsimjéről. Mit ígért a Smer a Fidesznek ezért a baráti segítségét? – tette fel a kérdést Droba.

Az SaS keményen elítéli Menczer hétvégi nyilatkozatát, és Droba felszólította a szlovák külügyminisztériumot, hogy kéresse be a pozsonyi magyar nagykövetet.

A Manevi kapcsolatban van Szijjártóval

Juraj Krúpa, az SaS biztonságpolitikai szakértője arról beszélt, hogy Orbán rendszere a legkorruptabb rezsim az Európai Unióban, így nem csoda, ha azokhoz keres utat, akik nálunk is egy korrupt rendszert építettek ki. Krúpa felidézte Fico magyarellenes lépéseinek

Ez a cikk kizárólag a Napunk előfizetői számára elérhető.

Orbán Viktor

Ravasz Ábel

SaS

Szijjártó Péter

Választások 2023

Aktuális

Jelenleg a legolvasottabbak