Napunk

A Fidesz korrupttá vált, Ukrajnát pedig támogatni kell, véli Trump egykori magyar tanácsadója

Donald Trump és Gorka Sebestyén. Fotó - Facebook/Gorka Sebestyén
Donald Trump és Gorka Sebestyén. Fotó – Facebook/Gorka Sebestyén

Fizess elő a Napunkra, és nemcsak ezt a cikket olvashatod végig, hanem további cikkeink ezreiből válogathatsz!

2008 óta csak abban a négy évnyi békeidőben nem indított támadást Moszkva a szomszédai ellen, amikor Donald Trump volt az amerikai elnök – mondja a Válasz Online-nak adott interjújában Sebastian Gorka, vagyis Gorka Sebestyén, magyar származású brit–amerikai külpolitikai szakértő, műsorvezető, Donald Trump feltétlen híve, aki korábban szakpolitikai tanácsadó volt a Fehér Házban, majd Steve Bannon távozása után neki is mennie kellett.

„Putyin fél Trump elnök úrtól. Még szép, hogy nem tört volna ki a háború, ha ő ül a Fehér Házban!” – válaszolta Gorka arra, hogy egyetért-e Trump hasonló állításával.

Szavai szerint igazságos és jogos harc Zelenszkijék szuverenitásharca, „és igenis támogatnunk kell fegyverekkel, amelyeket az ukrán erők használni tudnak, munícióval, valamint olyan a célzást segítő hírszerzési adatokkal, amelyek a lehető legnagyobb kárt okozzák az oroszoknak”. Ugyanakkor szerinte esztelenség elszámolási kötelezettség nélkül milliárdokat küldeni Kijevnek, amit egy korrupció által mélyen fertőzött régiónak nevezett.

Gorka azt is elmondta, hogy szerinte csak idióták mondják, hogy Ukrajna felfegyverzése egyre erősebb hadi felszereléssel harmadik világháborúhoz és nukleáris világvégéhez vezetne. Úgy véli, ha újra Trump lenne az elnök, a háború azonnal véget érne, „de nem azért, mert Ukrajnát a támogatásunk visszavonásával fenyegetnénk, hanem mert Moszkva fél a volt főnökömtől”.

Az 1990-es években a Fidesznek nemzetbiztonsági tanácsadóként dolgozó Gorka lesújtó véleménnyel van az Oroszországgal szemben megértő magyarországi jobboldalról.

„Ötvenhatos szabadságharcosok által kiszabadított antikommunista ellenálló gyermekeként gusztustalannak tartom ezt. Úgy vélem, ez csak egy újabb megnyilvánulása annak az erkölcsi korrupciónak, amelyet 40 évnyi marxizmus okozott Magyarország lelkében. E rothadás mélysége magyarázza részben azt, hogy most miért élek amerikaiként az Egyesült Államokban” – fogalmaz, ugyanakkor elismeri, hogy Orbán mozgásterét a háborúval kapcsolatban megköti az, hogy olyan sok magyar él a háborús Ukrajnában.

Gorka, aki egy korábbi interjúban már elmondta, hogy „nem kedveli Orbánt”, erről annyit mondott a lapnak: „reménykedtem benne, hogy a »konzervatív« oldal nem válik olyan korrupttá, mint az egykori kommunista MSZMP. Ebben tévedtem. Elég Mészáros Lőrincre nézni”.

A jelenleg az AMERICA First című országos rádióműsort, illetve a Newsmax kábeladón a The Gorka Reality Check című talkshow-t vezető Gorka azt is elmondta, hogy örülne neki, ha amerikai konzervatív barátai jobban tisztában lennének a Fidesz valódi természetével.

Amerikai Egyesült Államok

Donald Trump

Fidesz

Magyarország

Orbán Viktor

Aktuális

Jelenleg a legolvasottabbak