Napunk

Ódor Lajos: Orbán Viktor üzemi hőfokon akarja tartani a választóit

Ódor Lajos az Atmosféra fesztiválon. Fotó - FB/Miniszterelnöki Hivatal
Ódor Lajos az Atmosféra fesztiválon. Fotó – FB/Miniszterelnöki Hivatal

Ódor Lajos miniszterelnök a Denník N vendége volt az Atmosféra fesztiválon, ahol magyar identitásáról és Orbán Viktorról is kérdezték.

Fizess elő a Napunkra, és nemcsak ezt a cikket olvashatod végig, hanem további cikkeink ezreiből válogathatsz!

Mostanában nem jár fesztiválokra, de régebben párszor megfordult Gombaszögön, mondta Ódor Lajos a Denník N beszélgetésén az Atmosféra fesztiválon.

Ódor elmondta, meglepte őt Zuzana Čaputová döntése, hogy nem indul újra az elnöki pozícióért. Ő maga egyébként a döntésről már Čaputová bejelentése előtt tudott. Emberi szempontból megérti az államfő döntését.

Ivan Šimko belügyminiszter leváltása kapcsán Ódor elmondta, generációs ellentétek voltak az ügyben a rendőrség és a minisztérium között, és egyik oldalon sem voltak kísérletek arra, hogy a vitákat rendezzék.

Schlosárt nem tartja normálisnak

A szakértői kormány miniszterelnöke a beszélgetésen reagált arra is, hogy júniusban Rastislav Schlosár, az ĽSNS képviselője a parlamentben azt mondta, nem normális, hogy az egyik legfőbb közjogi méltóság kisebbségi. „Én sem tartom őt normálisnak” – mondta a miniszterelnök, hozzátéve, azt hitte, ezen már túl vagyunk. „Csehországban szlovák volt a miniszterelnök, a skót miniszterelnöknek arab neve van, a brit miniszterelnök indiai. A politikának megoldásokat kell kínálnia, és ezek a megoldások már régen nem kötődnek ahhoz, kinek milyen a nemzetisége.” Ódor szerint az ĽSNS-nek új témára és új ellenségre volt szüksége, de

Ez a cikk kizárólag a Napunk előfizetői számára elérhető.

Ódor Lajos

Orbán Viktor

Aktuális

Jelenleg a legolvasottabbak