Napunk

Ipsos: A Smer erősödik, a magyar pártok távol a parlamenttől

Robert Fico nőnapi turnéján. Fotó N - Tomáš Benedikovič
Robert Fico nőnapi turnéján. Fotó N – Tomáš Benedikovič

A Smer ismét erősödött az Ipsos júliusi felmérése szerint, amely megerősítette, hogy a Progresszív Szlovákia a második, az SNS pedig visszatérhet a parlamentbe.

Eleged van a propagandából, és több igazi hírt olvasnál? Támogasd a Napunk.sk-t, ahol csak valós híreket közlünk, és a hírek hátterét is feltárjuk. 2024-es költségvetésünkből legalább 30 ezer euró hiányzik, kérjük, adományoddal járulj hozzá, hogy változatlanul végezhessük a munkánkat jövőre is. Köszönjük, hogy a független újságírás oldalán állsz!

A Smer erősödése folytatódott az Ipsos legújabb, a Denník N megrendelésére készült felmérése szerint. Robert Fico pártja júliusban 19,4 százalékkal nyerte volna meg a parlamenti választást. Januárban az Ipsos még csak 13,6 százalékot mért a Smernek, tavasszal már csaknem 17 százalékot, múlt hónapban pedig 18,9 százalékot.

A Focus legutóbb szintén 19 százalékot mért Ficóéknak, az AKO 18,1-et.

Rekordmagasságba került a Progresszív Szlovákia is, amely az Ipsosnál tavaly november óta öt százalékponttal erősödött, 15,9 százalékra. Az AKO is 15,5 százalékot mért a progresszíveknek, a Focus 13,5 százalékot.

A Hlas harmadik, de csökkenése, amely háromnegyed éve tart,

Ez a cikk kizárólag a Napunk előfizetői számára elérhető.

Felmérés

Választások 2023

Aktuális

Jelenleg a legolvasottabbak