Napunk

24 éves nő, de még sosem csókolózott, és sosem járt senkivel, fokozatosan elfogadta a helyzetét

Illusztrációs fotó - JumpStory
Illusztrációs fotó – JumpStory

Közel a cél! Legalább 30 ezer eurót kell összegyűjtenünk, hogy a Napunk 2024-ben változatlanul működhessen. Segíts, hogy teljesítsük a célt. Minden adományt köszönünk!

Miška egy 24 éves, vékony testalkatú, kék szemű és sötétszőke hajú nő. Majd’ három évig lakott a pozsonyi Malomvölgyi (Mlynská dolina) kollégiumban, a bulikból sosem hiányzott, és azzal sincs gondja, hogy új emberekkel ismerkedjen meg.

Míg kortársai az eljegyzéssel és az esküvővel foglalkoznak, neki még kapcsolata sem volt, és még sohasem csókolózott. A helyzetével azonban megbékélt és nem szégyell beszélni róla. „Ez nem volt mindig így, de fokozatosan megbékéltem vele”. A történetét az otthonában osztotta meg velünk, ahol fennállt annak a veszélye, hogy mondandóját a szülei is meghallhatják.

Egy 2017-ben készített kutatás azt mutatja, hogy Szlovákiában a fiatalok átlagosan tizenöt éves korukban csókolóznak először, és tizenhét éves korukban kerül sor az első szexuális érintkezésre. „Biztosan nem én vagyok az egyetlen, aki kilóg a sorból. A vallásos lányoktól például néha egyenesen elvárják, hogy tartózkodóak legyenek. Én viszont viccesen »ántikrisztusnak« hívom magam, a vallás ugyanis ebből a szempontból egyáltalán nincs rám hatással” – mondja Miška.

Bizalom nélkül senkit sem enged közel magához

Már kamaszkorában elkezdett vonzódni a fiúkhoz, de a viszonzatlan szerelem elvette a kedvét attól, hogy valaki mást keressen. Hasonló forgatókönyv játszódott le az egyetemi kollégiumban is. „A srácnak már volt barátnője, így azt mondtam magamnak, hogy engedd el, és elfogadtam, hogy én ezeket a dolgokat egyszerűen nem fogom megélni.”

Egy időben jobban bosszantotta ez a dolog, és a barátnői azt kérdezgették tőle, hogy miért nem keres magának valakit egy éjszakára. „Én ezt nem tudom elképzelni. Ha egy emberben nem bízom, akkor magamhoz sem engedem közel.” Miška ezt azzal magyarázza, hogy ő egyszerűen ilyen beállítottságú. A bizalom azonban magában nem elég a szexhez, az is kell, hogy működjön közöttük a kémia.

„Nem tudok erre úgy tekinteni, hogy arra jó, hogy megtanuljak csókolózni, és kipróbáljam, milyen is a szex. Ha semmit sem érzünk egymás iránt, akkor mi értelme az egésznek?” – teszi fel a kérdést.

A laza kapcsolatok tehát nála szóba sem jöhetnek. Hozzáteszi viszont, hogy lenne hova fejlődnie a bókok elfogadása terén.

Ez a cikk kizárólag a Napunk előfizetői számára elérhető.

Emberi kapcsolatok

Párkapcsolat

Társadalom

Interjúk és podcastok

Jelenleg a legolvasottabbak