Napunk

Egy múltba tartó időspirálba került Forró Krisztián és Simon Zsolt Gombaszögön

Forró Krisztián és Simon Zsolt. Fotó - Vladimír Šimíček és TASR
Forró Krisztián és Simon Zsolt. Fotó – Vladimír Šimíček és TASR

Forró többször is hiteltelennek nevezte Simont, a Magyar Fórum elnöke szerint Forró olyan, mint a 2016-os Bugár Béla.

Fizess elő a Napunkra, és nemcsak ezt a cikket olvashatod végig, hanem további cikkeink ezreiből válogathatsz!

„Felkérem az elnök urat, hogy mondja ki, csak a Szövetségnek van esélye bejutni a parlamentbe” – mondta Forró Krisztián Simon Zsoltnak a Gombaszögi Nyári Táborban az Új Szó által szervezett pártelnöki vitán. Talán ez volt a csúcspontja a csörtéjüknek, ami leginkább egy szomorú időutazásra emlékeztetett.

Kinek a hibája?

A vita első része arról szólt, miért nem jött össze a magyar egység az őszi előrehozott választás előtt. Mindkét pártelnök előadta a maga verzióját: Forró elismételte, hogy nem a Híd-platform vezetősége távozott a Szövetségből, hanem csak néhány hidas politikus, aminek következtében megerősödött a Szövetség, megszűntek a belső viták, azóta növekedik a párt támogatottsága. Forró fenntartásokkal kezeli a közvélemény-kutatásokat, amelyek rendszeresen alulmérik a pártot.

Arról, hogy miért nem egyezett meg a Szövetség a Magyar Fórummal, Simon azt mondta, hogy a legutolsó, márciusi tárgyalásra már úgy mentek el, hogy közben február óta tárgyaltak szlovák pártokkal, mert úgy látták, nem fognak tudni megegyezni a Szövetséggel.

Ugyanakkor hajlandók lettek volna visszalépni a szlovák pártokkal ekkor már végső fázisban lévő tárgyalásoktól, ha kapnak a Szövetségtől egy jó ajánlatot. Ezen a márciusi tárgyaláson viszont nem volt ott Berényi József, azaz Simon szerint nem a Szövetséggel tárgyaltak, hanem csak a Híd- és az Összefogás-platformmal, amelyek elmondása szerint ráadásul MKP-s helyeket kínáltak nekik a Szövetség listáján.

Forró szerint viszont nyilvánvaló volt, hogy a Magyar Fórum nem akart megegyezni, miközben ő volt az, aki szorgalmazta a tárgyalásokat és a Szövetség átnevezését Simonék kívánságának megfelelően úgy, hogy a Magyar Fórum neve is megjelenjen a közös elnevezésben.

A két pártelnök egy múltba tartó időspirálba került, ahogy

Ez a cikk kizárólag a Napunk előfizetői számára elérhető.

Forró Krisztián

Gombaszög

Híd

Magyar Fórum

Magyar Szövetség

Simon Zsolt

Választások 2023

Aktuális

Jelenleg a legolvasottabbak