Napunk

Napunk newsfilter: Gyimesi talán először gondolkodott el azon, hogy jobb lett volna Matovičcsal maradni

"Minek nekünk ellenség, ha velünk a barátaink is elbánnak?" - teszi fel a kérdést Gyimesi György a Facebook-videójában. Forrás - FB/Gyimesi György
„Minek nekünk ellenség, ha velünk a barátaink is elbánnak?” – teszi fel a kérdést Gyimesi György a Facebook-videójában. Forrás – FB/Gyimesi György

1. Bénázás a Szövetségnél, Gyimesi elveszítheti a 150. helyet. 2. Zelenszkijt barátként üdvözölték Pozsonyban. 3. A Libriben már fóliázzak azokat a könyveket, amelyek nem kompatibilisek a NER-rel.

Fizess elő a Napunkra, és nemcsak ezt a cikket olvashatod végig, hanem további cikkeink ezreiből válogathatsz!

 

A híreket válogatta és kommentálta Hegedűs Norbert

1. Bénázás a Szövetségnél, Gyimesi elveszítheti a 150. helyet

A nyári hőségben a kampány meglehetősen nehézkesen indul be, a politikusok többsége láthatóan még inkább a nyaralást élvezi, és későbbre tartogatja az erejét.

Persze azért akadnak hírek, érdekességek, és néha bizony pofára esések is. Csütörtök este például a Szövetség került a szlovákiai sajtó figyelmének központjába, bár valószínűleg nem azért, amiért szerették volna. Kiderült ugyanis, hogy a párt hibájából Gyimesi György elveszítheti a régóta reklámozott 150. helyét a listán, és kénytelen lesz a 149. helyről indulni az őszi választásokon.

Káosz a Szövetségben. Az egész ügy origója, hogy Tankó Vilmos bokszoló neve egyszerre két listán szerepelt. A Szövetségén 52-es volt, az OĽaNO hármas koalícióján pedig 54-es. A hatályos törvények szerint egy jelölt egyszerre csak egy listán indulhat, és mikor Tankót szembesítették a duplicitással, ő az OĽaNO-t választotta. Tankó azt állítja, hogy ő nem írt alá semmit a Szövetségben, és erről már le is adott egy becsületbeli nyilatkozatot a belügyminisztériumban.

Ez persze felveti azt a kérdést, hogy ebben az esetben mégis hogyan kerülhetett fel a neve a magyar a párt listájára, meghamisította-e valaki az aláírását. A Szövetség röviden reagált az ügyet először észrevevő Markíza megkeresésére, miszerint „a pártban nem történt olyan, hogy bárkinek az aláírását meghamisítsák”. Akkor mégis mi történt?

Gyimesi bukja a 150. helyet. Az ügy legnagyobb vesztesének jelenleg Gyimesi György tűnik, aki a 149. helyre csúszhat vissza Tankó kiesése miatt a sokkal jobban marketingelhető 150. helyről. A politikus számára azért is különösen fájdalmas ez a fejlemény, mert

Ez a cikk kizárólag a Napunk előfizetői számára elérhető.

Gyimesi György

LMBT+

Magyar Szövetség

Magyarország

Napunk newsfilter

Orosz–ukrán háború

Volodimir Zelenszkij

Vélemény

Jelenleg a legolvasottabbak