Napunk

Napunk newsfilter: Kollár pofonja nagyot csattant, Hamran utasítására a NAKA foglalkozik az üggyel

Hamran István. Fotó - Cséfalvay Á. András
Hamran István. Fotó – Cséfalvay Á. András

1. A hivatali visszaélés gyanúja is felmerült a házelnök botrányával kapcsolatban. 2. Čaputová és Pavel egy kicsit újraegyesítették Csehszlovákiát. 3. Magyarország kivezeti az árstopokat.

Eleged van a propagandából, és több igazi hírt olvasnál? Támogasd a Napunk.sk-t, ahol csak valós híreket közlünk, és a hírek hátterét is feltárjuk. 2024-es költségvetésünkből legalább 30 ezer euró hiányzik, kérjük, adományoddal járulj hozzá, hogy változatlanul végezhessük a munkánkat jövőre is. Köszönjük, hogy a független újságírás oldalán állsz!

 

A híreket válogatta és kommentálta Renczes Ágoston

1. A hivatali visszaélés gyanúja is felmerült a házelnök botrányával kapcsolatban

A NAKA foglalkozik Boris Kollár 12 évvel ezelőtti esetével, amikor – mint azt a házelnök maga is elismerte – felpofozta akkori élettársát. Ezt Hamran István országos rendőrfőkapitány mondta el ma a Rádio Expresben.

Hamran hangsúlyozta, hogy a családon belüli erőszak elleni küzdelem a rendőrség prioritásai közé tartozik, ezt az esetet pedig nem tudták nem észrevenni. Mint kiderült, maga a bántalmazott, egykori élettárs, Barbora Richterová tett feljelentést a NAKA-nál, az viszont már Hamran döntése volt, hogy a nyomozást tényleg ez az elit egység fogja lefolytatni.

Richterová ugyanis azt is állította, hogy az utóbbi időben megfigyelték, Hamran pedig azt is elmondta, azonosítottak is három gépjárművet, amik követhették Richterovát.

Azt a rendőrfőkapitány nem erősítette meg, hogy ezek az autók valamelyik állami szerv használatában lennének, annyit azonban elmondott, hogy ebben az ügyben a hivatali visszaélés gyanúja is felmerült, ezért is döntött úgy, hogy a vizsgálatot nem delegálja máshová, hanem azt a NAKA fogja lefolytatni.

Ez a cikk kizárólag a Napunk előfizetői számára elérhető.

Árstop

Boris Kollár

Hamran István

Magyarország

Napunk newsfilter

Petr Pavel

Zuzana Čaputová

Vélemény

Jelenleg a legolvasottabbak