Napunk

Gyimesi kiskaput talált a kampányról szóló törvényben, ezért boríthatta be óriásplakátjaival Dél-Szlovákiát

Illusztrációs felvétel
Illusztrációs felvétel

Ha valaki az elmúlt pár hétben végigautózott Dél-Szlovákián, felfigyelhetett arra, hogy lépten-nyomon Gyimesi György óriásplakátjaiba botlik az utak mentén. Gyimesi a Szövetség listáján indul a választásokon – plakátjait azonban nem a Szövetség hivatalos kampánykeretéből finanszírozták.

Fizess elő a Napunkra, és nemcsak ezt a cikket olvashatod végig, hanem további cikkeink ezreiből válogathatsz!

[ Szükségünk van a segítségedre: tegyük együtt jobbá a Napunkot!
Töltsd ki olvasói kérdőívünket! ]

Több olvasónk is jelezte, hogy feltűnően sok Gyimesi-plakáttal találkozott az elmúlt időszakban az ország legkülönbözőbb pontjain – Kelet-Szlovákiában, Rimaszombat környékén, de a délnyugati országrészben is. Egy olvasónk a Komárom–Érsekújvár útszakaszon csaknem 40 plakátot számolt össze, melyen Gyimesi a „béke pártján” állt, a magyar kormány és az oroszbarát aktivisták jelszavával összhangban. Forró Krisztián, a Szövetség elnöke ezen a szakaszon mindössze 2 plakáton szerepelt.

Forró és Gyimesi azonban nem azonos kampánykasszából dolgozik. Az OĽaNO egykori parlamenti képviselője ugyanis saját maga finanszírozza a rengeteg óriásplakátot.

A Szövetség transzparens számlájának adatai szerint a párt május végén helyezett el először pénzt a számlára, 100 ezer eurót – majd meg is rendelte az óriásplakátokat júniusra, 27 ezer euróból. Csaknem 66 ezer eurót aztán reklámtárgyak készítésére fordított. Az óriásplakátokra fordított 27 ezer euróban azonban nincs benne a Gyimesi-féle kampány.

Ez a cikk kizárólag a Napunk előfizetői számára elérhető.

Gyimesi György

Magyar Szövetség

Választások 2023

Aktuális

Jelenleg a legolvasottabbak