Napunk

Boris Kollár nem bánja, hogy felpofozta volt partnerét

Boris Kollár. Fotó - TASR
Boris Kollár. Fotó – TASR

Ha valaki a jövőben veszélybe sodorja bármelyik gyermeke életét, ugyanúgy fog eljárni, mint 2012-ben, jelentette ki Boris Kollár (Sme rodina) házelnök a TA3 műsorában.

Fizess elő a Napunkra, és nemcsak ezt a cikket olvashatod végig, hanem további cikkeink ezreiből válogathatsz!

[ Szükségünk van a segítségedre: tegyük együtt jobbá a Napunkot!
Töltsd ki olvasói kérdőívünket! ]

Kollár ismételten elismerte, hogy közel tíz évvel ezelőtt fizikailag bántalmazta akkori partnerét, Barbora Richterovát, aki a politikus állítása szerint veszélybe sodorta közös gyermekük életét.

Boris Kollár kedden ismerte el, hogy 2012-ben fizikailag bántalmazta akkori élettársát. Azt állítja, hogy ez egy pillanatnyi reakció volt, miután élettársa öt méteres távolságba dobta kisgyermeküket, veszélyeztetve annak életét.

Kollár kedden rendkívüli sajtótájékoztatót hívott össze a parlamentben, miután a képviselők levelet kaptak volt élettársától, Barbara Richterovától. Kollár régóta pereskedik Richterovával a gyermekeik felügyeleti joga miatt; két közös fiuk van.

„Bevallom, hogy kapott néhány pofont a párom, de csak azért, mert öt méterre eldobta a gyerekemet, és akár meg is ölhette volna. Csak egyszer. Sokkos állapotban voltam, elsötétült az elmém” – fogalmazott Kollár. „Kapott néhány pofont. Senkinek sem kellett ápolnia őt.” Az incidens a Sme rodina elnöke szerint az amerikai villájában történt.

Kollár a sajtótájékoztatóra elhívta Patrícia Vittekovát, aki szemtanúként úgy írta le az esetet, hogy Richterová több méterre elhajította a gyereket, és veszélyeztette annak az életét. A korábbi válogatott labdarúgó Róbert Vittek és akkori felesége, Patrícia éppen Kollár villájában vendégeskedtek.

Boris Kollár azt állítja, hogy Richterová támadásai mögött „politikusokhoz köthető pénzügyi körök” állnak. A Markíza riporterének azon kérdésére, hogy Zoroslav Kollárra gondol-e, azt válaszolta: „Állítólag ő is lehet az, igen”.

A képviselőknek írt levelében Richterová azt állítja, hogy büntetőfeljelentést tett, mert attól tart, hogy valaki követi őt. A házelnök tagadja, hogy a titkosszolgálattal vagy a rendőrséggel figyeltetné a nőt.

Boris Kollár volt élettársa, Barbora Richterová azt állítja videójában, hogy nem a Sme rodina elleni ellenkampányban vesz részt. Richterová, akit Kollár 2012-ben megvert, megerősítette, hogy ismeri Zoroslav Kollárt, de azt állítja, neki semmi köze sincs az ügyhöz.

„Ismerem Zoroslav Kollárt, régebb óta ismerem, mint Boris Kollárt, és semmi köze ehhez az egész ügyhöz” – mondja Richterová a Facebookon közzétett videóban.

Richterová azt állítja, hogy az évekkel ezelőtti incidens azért történt, mivel megkérte Kollárt, hogy vigyázzon a fiukra, mert ő fáradt volt. „Volt egy vita köztünk, és én erővel a kezébe adtam a kicsit. Cáfolom azt a vádat, hogy 5, 10 vagy 15 méteren keresztül hajítottam volna a fiunkat a nappalin keresztül” – mondta Richterová, hozzátéve, hogy Kollar édesanyja a veszekedés után elvitte a gyereket a szobából.

„Erre ő azonnal ütni kezdett, teljes erőből arcon pofozott. Próbáltam elszaladni előle, hogy hívjam a 911-et, de kikapta a kezemből a telefont. Az emeleten ért utol, ahol letepert, és addig ütött, amíg el nem vesztettem az eszméletemet” – írja le a történteket Richterová.

Kollár a TA3 szerdai rendkívüli műsorában kijelentette: „ha emiatt el akarnak távolítani a házelnöki székből, állok elébe. Tudja meg az egész világ, hogy a gyermekem életét védtem. Nem tudom elképzelni, hogy valaki más másképp cselekedett volna hasonló helyzetben.”  Megerősítette, hogy szerinte a Sme rodina elleni támadásról van szó. „Egyáltalán nincs semmilyen bűntudatom” – tette hozzá a házelnök.

Kollár a műsorban arról is beszélt, hogy két fia osztott felügyeletét fogja kérni a bíróságon. A házelnöknek a bulvársajtó szerint eddig összesen 12 gyereke van 10 anyától.

A TA3 szerda délelőtt tájékoztatott a műsorváltozásról. A Téma c. vitaműsorba eredetileg Kollár és a Smer elnöke, Robert Fico kapott meghívást, a keddi történések után azonban Fico visszamondta a szereplést, teret engedve ezzel Kollárnak, hogy magyarázatot adjon Richterová állításaira.

Boris Kollár

Nők elleni erőszak

Sme rodina

Aktuális

Jelenleg a legolvasottabbak