Napunk

Napunk newsfilter: Bélának nem hiányoztak az újságírók, de kinek hiányzott Béla?

Fotó - Napunk / Ibos Emese
Fotó – Napunk / Ibos Emese

1. Nem látszik, hogy mi értelme van Bugár visszatérésének. 2. Tizenöt évet kapott a részegen öt embert halálra gázoló Dušan Dědeček. 3. Összejöhet az EU új migrációs paktuma.

Pozsony és környéke a Napunk fókuszában. Keresd Pozsony címkével megjelölt cikkeinket! Ezeket a dél-szlovákiai sztorikat csak nálunk találod meg.

 

A híreket válogatta és kommentálta Renczes Ágoston

1. Nem látszik, hogy mi értelme van Bugár visszatérésének

Az elmúlt hónapokban sok minden történt a szlovákiai politikában, és időnként olyan érzésünk lehetett, mintha kísértetjárást látnánk. Tegnap előkerült Ján Slota, de szerencsére már nem politikai aktorként, csak sima köztörvényes bűnözőként.

Visszatért Mikuláš Dzurinda, hogy a felmérések szerint ne nagyon érdekeljen senkit – igaz, az ő megítélése inkább pozitív, a távozását sem látványos bukás előzte meg, és azóta is elismert szaktekintélyként vezette az Európai Néppárt think-tankjét.

Az új Híd első sajtótájékoztatóján ott volt Érsek Árpád, bár nem vállalt szerepet a párt munkájában. Bugár Béla akkor nem jelent meg, arról volt szó, hogy kívülről segíti a pártot.

Ma azonban már Sólymos Lászlóval tartott sajtótájékoztatót, amin bejelentette: belép a pártba, de vezető tisztséget nem vállal, és a választáson sem indul, de kész bármilyen módon segíteni a pártot.

Adódik a kérdés, hogy mi értelme van ennek? Bugár Béla kétségkívül a legsikeresebb szlovákiai magyar politikus, de mivel ő volt a Híd arca, a legnagyobb csalódások és az ezekből következő legnagyobb bukás is az ő nevével fonódott össze: a Ficóékkal való összebútorozás, a kormányban maradás a Kuciak-gyilkosság után, és a csúfos két százalékos választási eredmény 2020-ban.

Ez a cikk kizárólag a Napunk előfizetői számára elérhető.

Bíróság

Bugár Béla

Európai Unió

Híd

Illegális bevándorlás

Ittas vezetés

Napunk newsfilter

Pozsony

Sólymos László

Választások 2023

Vélemény

Jelenleg a legolvasottabbak