Napunk

Napunk newsfilter: Hiába vágnák hozzánk a pénzt az EU-ból, ha Pozsonyban ezt is képesek elbénázni

A lebontott Rázsochy területe. Fotó - TASR
A lebontott Rázsochy területe. Fotó – TASR

1. A szakértői kormány mentené az uniós pénzeket. 2. A Smer a Hlasnak, a PS az SaS-nek a vetélytársa. 3. Orbán tűzszünetet kért az ukránoktól, akik visszaszóltak a magyar kormányfőnek.

Lájkold, kövesd a Napunk.sk-t a közösségi médiában is, ahol extra tartalmakkal is jelentkezünk! Csatlakozz hozzánk a Facebookon, az Instagramon és a YouTube-on!

 

A híreket válogatta és kommentálta Sánta Szilárd

1. A szakértői kormány mentené az uniós pénzeket

A szakértői kormány serényen nyitogatja a szekrényeket, és potyognak kifelé az előző kormány(ok) csontvázai. Most lehet igazán felmérni a károkat, amelyeket az elmúlt időszak káoszos kormányzása okozott. Vannak olyan területek, ahol a szakértői kormánynak még van esélye helyrehozni a helyrehozhatót, más ágazatokban már csak a veszteségeket enyhíthetik.

Uniós források lehívása került veszélybe, erről beszélt a Denník N-nek adott interjújában Balík Péter beruházási és regionális fejlesztési miniszter, aki elmondta, szeretné felkészíteni a közvéleményt arra, hogy Szlovákia önhibájából veszít el uniós pénzt. A szakértői kormány egyik legfontosabb feladata, hogy felgyorsítsa az uniós források lehívását.

Michal Palkovič egészségügyi miniszter pedig ma bejelentette, hogy a helyreállítási terv keretében nem épül meg a rázsochyi kórház, melyre a költségvetésben kell forrást találni. A miniszter a parlamenti pártokat tájékoztatta pénteken a projektről.

A hibák kiküszöbölése majd’ fél évig tartana, a projektdokumentáció nem megfelelő. Sőt, a turócszentmártoni is csak félkész állapotig lesz kész.

Az Ódor-kormány új megállapodást kötött az Európai Bizottsággal,

Ez a cikk kizárólag a Napunk előfizetői számára elérhető.

Napunk newsfilter

Ódor-kabinet

Orbán Viktor

Orosz–ukrán háború

Pártok

Választások 2023

Vélemény

Jelenleg a legolvasottabbak