Napunk

Ódor Lajos kormányfőnek meg kell mutatnia, hogy nem csak elméletben ért a költségvetés összeállításához

Ódor Lajos szakértői kormánya. Fotó N - Tomáš Benedikovič
Ódor Lajos szakértői kormánya. Fotó N – Tomáš Benedikovič

Nehéz helyzetbe kerülhet Ódor Lajos szakértői kormánya, ha kiegyensúlyozott költségvetést kell készítenie, mivel körülbelül 5 milliárd eurónyi költségvetési hiány eltávolítására lenne szükség.

Fizess elő a Napunkra, és nemcsak ezt a cikket olvashatod végig, hanem további cikkeink ezreiből válogathatsz!

Ha megnézzük Horváth Mihálynak, az új szakértői kormány pénzügyminiszterének a hivatalba lépése után adott interjúit, mindegyikben hangsúlyosan megjelenik az a téma, hogy a szlovák államháztartás jelenlegi helyzete nagyon rossz.

A pénzügyminiszter szerint nem túlzás kijelenteni azt sem, hogy Szlovákia történelmében az államháztartás helyzete még soha nem volt ilyen rossz. Annak, aki csak felületesen figyeli a szlovák gazdasági híreket, túlzónak tűnhet ez a borúlátás. Hiszen a tavalyi állami költségvetés hiánya sokkal alacsonyabb volt a vártnál, és a GDP-hez mért államadósság is csökkent valamelyest.

Ha ehhez hozzáadjuk azt, hogy a Standard and Poor’s globális hitelminősítő intézet a napokban Szlovákia minősítésének kilátásait negatívról stabilra javította, akkor a gondok tényleg nem tűnnek akutnak. Marcel Klimek, aki a Heger-kormány utolsó hónapjaiban valójában pénzügyminiszerként működött, ironikusan meg is jegyezte, hogy örülne, ha az államháztartás „történelmileg legrosszabb helyzete” még sokáig fennállna.

Az átlagemberben ezért joggal merülhet fel a kérdés, hogy akkor most kinek is van igaza. Mint olyan gyakran, erre a kérdésre a válasz nem egyszerű. A szlovák államháztartás helyzetét röviden úgy lehetne összefoglalni, hogy a költségvetés tavaly tényleg a várakozásoknál sokkal kisebb hiánnyal zárt, de a hosszabb távú költségvetési horizonton nagyon sötét felhők gyülekeznek.

Ebben az évben a GDP-hez mért költségvetési hiány ismét 6 százalék környékére nő, és erről a szintről komolyabb konszolidációs intézkedések nélkül nem is mozdul majd el.

Ehhez még hozzáadhatjuk a szlovák parlamentben jelenleg uralkodó politikai anarchiát, melyek következtében az állami költségvetés permanens veszélyben van. Az elmúlt napokból elég kiragadni a nyugdíjak júliusi soron kívüli emelését, mely az államháztartást mintegy 600 millió euróval terheli meg. Innen nézve csoda, hogy egyáltalán volt olyan komoly szakember, aki hajlandó volt beülni a pénzügyminiszteri bársonyszékbe.

Kis szlovák államadósság történelem

Az, hogy az államok eladósodnak, sok ezer éve hozzátartozik az emberiség történelméhez. Sokszor nagy a csábítás arra, hogy az állam bevételeit meghaladó összegeket költsön, és nincs ez másképpen Szlovákia esetében sem.

Az önálló Szlovákia fennállásának 30 éve alatt eddig egyszer sem sikerült kiegyensúlyozott állami költségvetést összehozni, ami reálisan azt jelenti, hogy az állam minden évben új adósságot termelt.

A kiegyensúlyozott költségvetéshez 2019-ben kerültünk a legközelebb, Peter Pellegrini kormányzása alatt, aki 2018 végén büszkén jelentette be, hogy a szlovák parlament az ország történetében először kiegyensúlyozott költségvetést fogadott el. A költségvetési terveket azonban a kormány nem tudta tartani, így ez az év is költségvetési hiánnyal végződött.

Az állandó költségvetési hiány természetesen a szlovák államadósság folyamatos növekedéséhez vezetett. Ez az ezredforduló környékén már elérte a GDP 50 százalékát, de az elkövetkező években a trend megfordult, és az államadósság mértéke az állandó költségvetési hiányok ellenére is csökkenni kezdett. Ennek a gyors gazdasági növekedés volt az oka, mely a tátrai tigris legjobb éveiben (2004–2008) jelentősen megnövelte a szlovák GDP-t, és így csökkentette az államadósság ehhez mért arányát.

2008-ban a szlovák államadósság egészen 28,6 százalékra csökkent, ami rendkívül jó kiindulópontot jelentett az elkövetkező évtizedre. Ez volt az az év, amikor Szlovákia államadóssága utoljára volt azonos szinten Csehországgal, és sokkal alacsonyabb volt, mint a lengyel vagy a magyar államadósság.

Sajnos erre az időszakra ma már csak nosztalgiával tekinthetünk vissza, mert a következő években a szlovák államadósság ismét gyors növekedésnek indult, és mára már nagyon messzire került a tátrai tigris éveiben elért szinttől.

A 2008-ban kezdődött globális pénzügyi és gazdasági válság megnövekedett állami kiadásokat követelt világszerte, de Szlovákiában

Ez a cikk kizárólag a Napunk előfizetői számára elérhető.

Gazdaság

Horváth Mihály

Költségvetés

Ódor Lajos

Ódor-kabinet

Vélemény

Jelenleg a legolvasottabbak