Napunk

Ipsos: Nőtt a Čaputová iránti bizalom a szakértői kormány kinevezése után, Ódor a negyedik legmegbízhatóbb politikus

Fotó N - Tomáš Benedikovič
Fotó N – Tomáš Benedikovič

Pellegrini még mindig a második, de csökken a megbízhatósága, Fico népszerűségének növekedése megállt.

Fizess elő a Napunkra, és nemcsak ezt a cikket olvashatod végig, hanem további cikkeink ezreiből válogathatsz!

Már egy ideje csökkent Zuzana Čaputová népszerűsége, azonban a szakértői kormány kinevezésével nőtt iránta a lakossági bizalom – derül ki az Ipsos és a Denník N közös felméréséből. Míg áprilisban a megkérdezettek 40,4 százaléka tartotta megbízhatónak az államfőt, májusban már 44 százalékuk.

A felmérésben először szerepelt Ódor Lajos kormányfő, ő a negyedik legmegbízhatóbb politikus a megkérdezettek szerint úgy, hogy a 46 százalékuk vagy egyáltalán nem is ismeri őt, vagy nem tudta értékelni a megbízhatóságát. A második helyen Peter Pellegrini, a harmadikon Robert Fico áll.

A Denník N szerint Čaputová megbízhatóságának növekedése mögött az állhat, hogy az emberek pozitívan értékelték a kormányválsághoz való viszonyulását és a szakértői kormány kinevezését. Utóbbi konkrét lépést a megkérdezettek 59 százaléka tartja pozitívnak és mindössze 24 százalékuk negatívnak.

Bár Peter Pellegrini továbbra is a második legmegbízhatóbb politikus a felmérés szerint, népszerűsége folyamatosan csökkent az utóbbi hónapokban, ahogy a pártja, a Hlas népszerűsége is.

Robert Fico népszerűsége viszont hónapokon keresztül nőtt, ez a növekedés azonban mostanra láthatóan megállt, áprilishoz képest egy kicsit csökkent is. Pártja, a Smer szintén látványos növekedést tud maga mögött, de Fico népszerűségéhez hasonlóan a párt népszerűségének növekedés is megállt.

Ódor Lajos negyedik helye meglepetés:

Ez a cikk kizárólag a Napunk előfizetői számára elérhető.

Felmérés

Ódor Lajos

Peter Pellegrini

Robert Fico

Zuzana Čaputová

Aktuális

Jelenleg a legolvasottabbak