Napunk

Véres húszeuróssal fizettek a csicsói vállalkozó gyilkosai, így bukkant rájuk a rendőrség

Helyszínelés Szűcs Tibor autójának maradványainál. Fotó - police.hu
Helyszínelés Szűcs Tibor autójának maradványainál. Fotó – police.hu

Egy véres húszeuróssal fizetett az egyik gyanúsított egy magyarországi benzinkútnál, így bukkantak a nyomára a rendőrök.

Köszönjük, hogy olvasod a cikkeinket. A Napunk csak úgy tud fennmaradni, ha az olvasói előfizetik. Kérjük, támogasd a szerkesztőség munkáját. További cikkeinkért, illetve rövidhírekért látogass el a főoldalunkra is.

Felderítette a magyar és a szlovák rendőrség a május elején eltűnt csicsói vállalkozó, Szűcs Tibor ügyét. Szűcsöt meggyilkolták – az indítékokról a rendőrség egyelőre nem árult el részleteket, a nyomozás folyamatban van. Két tettest már elfogtak, de egy harmadikat még keres a rendőrség – a lakosság segítségét kérik, de egyúttal figyelmeztetnek, hogy a gyanúsítottnak fegyvere van és veszélyes.

Kiégett autók, vérnyomos bankó

A magyar és a szlovák rendőrség kedd délután közös sajtótájékoztatón számolt be a nyomozás állásáról Budapesten.

Jeney Áron, a magyar Nemzeti Nyomozó Iroda igazgatója elmondta, május 3-án kapták az első bejelentést egy lángoló autóról Csót község mellől – ezzel indult a történet magyarországi szála.

Hiripi Gábor alezredes szerint a Pápánál talált, teljesen kiégett autó csomagtartójában egy 200 literes acélhordót helyeztek el. Az alvázszám alapján kiderült, hogy egy szlovákiai Audi Q7-esről van szó, ami Szűcs Tibor szlovák állampolgár tulajdona.

Szűcs Tibor autójának maradványai. Fotó – police.hu

Május 4-én azzal folytatódott a történet, hogy Szűcs családja bejelentést tett a vállalkozó eltűnéséről. Május 5-én Magyarországon már emberölés gyanúja miatt kezdtek nyomozni.

Hamarosan rábukkantak egy Peugeot 307-esre, amely együtt mozgott Szűcs autójával. A Peugeot sofőrje egy téti benzinkútnál vérnyomokkal szennyezett euróval fizetett, ami tovább erősítette a bűncselekmény gyanúját. Hamarosan egy újabb kiégett autó került elő, Győrszentiván és Gönyű között – a fenti Peugeot-ról volt szó.

A Peugeot-t Sárközi Gergely magyar állampolgár használta, és a benzinkút kamerafelvételeinek elemzésével azonosítani tudták, hogy ő fizetett a vérnyomos euróval is, így elfogatóparancsot adtak ki ellene.

A Peugeot maradványai. Fotó – police.hu

A szlovákiai szál

A magyar rendőrség és a szlovák Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) ekkor már napi szinten egyeztetett, és közösen kezdtek nyomozni az egyik gyanúsított, Ladislav Szalai ellen, aki ellen Magyarországon több ügyben eljárás folyt: kábítószer-birtoklás, garázdaság, jármű önkényes elvétele, lőfegyverrel való visszaélés miatt.

Május 12-én a győri rendőrkapitányság őrizetbe vette Szalait, majd előzetes letartóztatásba helyezték. Ugyanaznap megtalálták az áldozat holttestét is – drónnal és halottkereső kutyával lokalizálták a hullát.

Rudolf Patka, a NAKA nyugati osztályának igazgatója megerősítette, hogy

Ez a cikk kizárólag a Napunk előfizetői számára elérhető.

Bűnügy

NAKA

Aktuális

Jelenleg a legolvasottabbak

Percről percre

A Smer június 20-a körül mutatja be jelöltlistáját, mondta Robert Fico pártelnök. A párt elsősorban az áremelkedések megállításának témájával vág neki a kampányidőszaknak, emellett prioritás lesz a jelzáloghitelek rögzítésének megváltoztatása is, amit a Smer a kamatok állami támogatásával akar megoldani. (ta3)

Az SaS számára az egészségügy, az oktatás és az energetika a legfontosabb témakörök, mondta Richard Sulík pártelnök. Szavai szerint a párt további két speciális szakértői csoportot kíván bemutatni a kampányidőszakban. Sulík elmondta, hogy a kampányprogramot keddtől kezdődően szeretnék bemutatni. (ta3)

Két orosz rakéta csapódott be a közép-ukrajnai Kropivnickij város mellett található repülőtéren az éjszaka. Az oroszok összesen hat rakétával és öt drónnal támadtak. „Sajnos nem sikerült minden rakétát megsemmisítenünk“ – mondta Jurij Ihnat, az ukrán légierő munkatársa. (afp, tasr)

A vasárnapi politikai vitaműsorok vendégei:

  • V politike (TA3): Robert Fico (Smer), Richard Sulík (SaS)
  • O 5 minút 12 (RTVS): Juraj Blanár (Smer), Tomáš Valášek (PS)
  • Na telo (Markíza): Michal Šipoš (OĽaNO), Juraj Krúpa (SaS), Erik Tomáš (Hlas)