Napunk

Véres húszeuróssal fizettek a csicsói vállalkozó gyilkosai, így bukkant rájuk a rendőrség

Helyszínelés Szűcs Tibor autójának maradványainál. Fotó - police.hu
Helyszínelés Szűcs Tibor autójának maradványainál. Fotó – police.hu

Egy véres húszeuróssal fizetett az egyik gyanúsított egy magyarországi benzinkútnál, így bukkantak a nyomára a rendőrök.

Közel a cél! Legalább 30 ezer eurót kell összegyűjtenünk, hogy a Napunk 2024-ben változatlanul működhessen. Segíts, hogy teljesítsük a célt. Minden adományt köszönünk!

Felderítette a magyar és a szlovák rendőrség a május elején eltűnt csicsói vállalkozó, Szűcs Tibor ügyét. Szűcsöt meggyilkolták – az indítékokról a rendőrség egyelőre nem árult el részleteket, a nyomozás folyamatban van. Két tettest már elfogtak, de egy harmadikat még keres a rendőrség – a lakosság segítségét kérik, de egyúttal figyelmeztetnek, hogy a gyanúsítottnak fegyvere van és veszélyes.

Kiégett autók, vérnyomos bankó

A magyar és a szlovák rendőrség kedd délután közös sajtótájékoztatón számolt be a nyomozás állásáról Budapesten.

Jeney Áron, a magyar Nemzeti Nyomozó Iroda igazgatója elmondta, május 3-án kapták az első bejelentést egy lángoló autóról Csót község mellől – ezzel indult a történet magyarországi szála.

Hiripi Gábor alezredes szerint a Pápánál talált, teljesen kiégett autó csomagtartójában egy 200 literes acélhordót helyeztek el. Az alvázszám alapján kiderült, hogy egy szlovákiai Audi Q7-esről van szó, ami Szűcs Tibor szlovák állampolgár tulajdona.

Szűcs Tibor autójának maradványai. Fotó – police.hu

Május 4-én azzal folytatódott a történet, hogy Szűcs családja bejelentést tett a vállalkozó eltűnéséről. Május 5-én Magyarországon már emberölés gyanúja miatt kezdtek nyomozni.

Hamarosan rábukkantak egy Peugeot 307-esre, amely együtt mozgott Szűcs autójával. A Peugeot sofőrje egy téti benzinkútnál vérnyomokkal szennyezett euróval fizetett, ami tovább erősítette a bűncselekmény gyanúját. Hamarosan egy újabb kiégett autó került elő, Győrszentiván és Gönyű között – a fenti Peugeot-ról volt szó.

A Peugeot-t Sárközi Gergely magyar állampolgár használta, és a benzinkút kamerafelvételeinek elemzésével azonosítani tudták, hogy ő fizetett a vérnyomos euróval is, így elfogatóparancsot adtak ki ellene.

A Peugeot maradványai. Fotó – police.hu

A szlovákiai szál

A magyar rendőrség és a szlovák Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) ekkor már napi szinten egyeztetett, és közösen kezdtek nyomozni az egyik gyanúsított, Ladislav Szalai ellen, aki ellen Magyarországon több ügyben eljárás folyt: kábítószer-birtoklás, garázdaság, jármű önkényes elvétele, lőfegyverrel való visszaélés miatt.

Május 12-én a győri rendőrkapitányság őrizetbe vette Szalait, majd előzetes letartóztatásba helyezték. Ugyanaznap megtalálták az áldozat holttestét is – drónnal és halottkereső kutyával lokalizálták a hullát.

Rudolf Patka, a NAKA nyugati osztályának igazgatója megerősítette, hogy

Ez a cikk kizárólag a Napunk előfizetői számára elérhető.

Büntetőeljárás

Bűnügy

Győr

NAKA

Aktuális

Jelenleg a legolvasottabbak