Napunk

Magyarországon van a progresszív vírus ellenszere, mondta Orbán a konzervatív-újjobboldali konferencián

Orbán Viktor beszédet mond a CPAC Hungaryn. Fotó - MTI/Koszticsák Szilárd
Orbán Viktor beszédet mond a CPAC Hungaryn. Fotó – MTI/Koszticsák Szilárd

A magyar miniszterelnök szerint elkezdődött a reconquista, a cél a progresszív liberalizmus brüsszeli és washingtoni szentélyeinek elfoglalása. Az eseményen Milan Krajniak is felszólalt, a progresszív-woke kolonizáció elleni harcról tartott előadást.

Fizess elő a Napunkra, és nemcsak ezt a cikket olvashatod végig, hanem további cikkeink ezreiből válogathatsz!

Újra, immár második alkalommal sikerült elhoznia Magyarországra a magyar kormánynak az amerikai konzervatívok nagy seregszemléjét, a CPAC-et. Ahogy 2022-ben, idén is Orbán Viktor volt a vezérszónok. A magyar miniszterelnök saját elmondása szerint tavaly házigazda volt, a szeptemberi amerikai CPAC-en ő volt a messziről jött ember, aki könnyen viccelődik, most azonban már egy inkubátorprogram vezetője.

A sikeres kísérlet

Orbán szerint ugyanis Magyarország valójában egy inkubátor, ahol a jövő konzervatív politikáját kísérletezik ki. Ez az a hely, ahol sikerült legyőzni a progresszív liberálisokat, miközben a világ még küzd a progresszivizmussal. Brüsszel például a progresszivizmus inkubátora, és Washington is a demokraták, azaz a liberálisok irányítása alatt áll.

Ez az oka annak, hogy Magyarországra, erre a kicsi, nem túl népes, és csekély gazdasági súllyal bíró országra annyian figyelnek Orbán szerint. Mint mondta, 2010-ben a liberálisok nyolcéves ámokfutása miatt csődbe jutott országot csak nekik, konzervatívoknak sikerülhetett talpra állítaniuk. Azóta teljes a foglalkoztatottság, flat tax, azaz alacsony egykulcsos adórendszer van (ami valójában rendkívül bonyolult), Magyarországon van Orbán szerint Európa legjobb közbiztonsága, és a migrációt is megfékezték.

Migrációs világhír

A migrációnak, ami a gender és a woke mellett az egyik leggyakoribb téma a CPAC-en, Orbán kiemelkedő figyelmet szentelt. Mint mondta, 2015-ig a kutyát nem érdekelte a magyar siker, akkor azonban Magyarországot világhírűvé tette, hogy a migrációval kapcsolatban ellentmondott a „liberális kánonnak”.

Fotó – MTI/Koszticsák Szilárd

A világhírt Orbán szerint Soros Györgynek köszönhetik, aki megtámadta Magyarországot. Orbán értelmezésében Soros egy migránsok millióit Európába telepítő programot hirdetett, az NGO-hadserege árasztotta el migránsokkal a Balkánt és építette ki az embercsempész-útvonalat – a miniszterelnök a szíriai háborúra vagy Törökország szerepére nem tért ki –, de Magyarország megállította a migránsokat.

A fizikai harc mellett azonban az ideológiai harcot is meg kellett vívni, ez tette Magyarországot világszerte ismertté – bár maga a miniszterelnök nem vágyott erre a hírnévre, és visszavágyakozik a 2015 előtti nyugodtabb időszakba. A miniszterelnök szerint Magyarország nem támad, hanem védekezik a globalista-progresszív elit akaratával szemben, ami nemcsak Magyarországot támadta meg, hanem a szabad világ minden nemzetét.

Térjen vissza, elnök úr

Orbán egy rá jellemző költői képpel a liberalizmust biológiai fegyvernek, vírusnak nevezte, amit a progresszív liberalizmus laboratóriumában fejlesztettek ki. Ennek a vírusnak a variánsai a migráció, a gender és a woke. A migráció a nemzetet akarja atomjaira bontani, a gender a családot támadja, és szexualizálja a gyerekeket Orbán szerint.

Az egyik nagy ellenség pedig a progresszív külpolitika, ami „mindig háborúba sodor minket”. Orbán sok színes forradalmat látott már, amik a szabadság jelszavával indultak, de progresszív-liberális átnevelésbe torkollottak.

Ha Trump lenne az USA elnöke, ma semmilyen háború nem sújtaná Ukrajnát és Európát. „Térjen vissza, elnök úr, és hozzon békét” – fogalmazott Orbán.

Ez a cikk kizárólag a Napunk előfizetői számára elérhető.

CPAC

Donald Trump

Milan Krajniak

Orbán Viktor

Aktuális

Jelenleg a legolvasottabbak