Napunk

A Szövetség egyik fele perli Gyimesit, a másik a pártba csábítja

Rigó Konrád és Gyimesi György. Fotók - Tomáš Benedikovič és Vladimír Šimíček
Rigó Konrád és Gyimesi György. Fotók – Tomáš Benedikovič és Vladimír Šimíček

Polgári jogi pert indít Gyimesi György ellen Rigó Konrád, miközben pártbéli kollégája, Berényi József továbbra is igyekszik megegyezni az OĽaNO képviselőjével, hogy a listájukon induljon. (Forró Krisztián reakciójával frissítve.)

Fizess elő a Napunkra, és nemcsak ezt a cikket olvashatod végig, hanem további cikkeink ezreiből válogathatsz!

„Azért állok itt, mert Gyimesi György nyilvánosan beteg embernek nevezett, és ezzel emberi méltóságomban sértett meg, illetve aljas módon visszaélt a családomat ért tragédiákkal, és így megsértette a magánélethez való jogomat is. Ezzel Gyimesi György törvényt sértett” – jelentette ki pénteki sajtótájékoztatóján Rigó Konrád, a Szövetség Híd-platformjának elnöke.

Gyimesi február 9-én, egy Igor Matovičcsal közösen tartott sajtótájékoztatón mondta Rigóról azt, hogy a szlovákiai magyarok nagy részének szemében áruló, és amúgy is  „beteg ember”, mert Gyimesi szerint sok magánéleti nehézségen ment keresztül.

„Senki nem lesz áruló, ha másként gondolkodik, mint Igor Matovič vagy Gyimesi György, én sem lettem az. Ráadásul az árulózáshoz hidas politikusként hozzá kellett szoknunk az elmúlt években. Erre már immunisak lettünk, őszintén, unjuk is” – mondta sajtótájékoztatóján Rigó azzal, hogy nem emiatt indít pert, hanem a „beteg” jelző miatt.

Gyimesi egy március 31-i sajtótájékoztatón azt mondta, hajlandó lenne bocsánatot kérni Rigótól mint embertől.

Rigó: Nem akarok ilyen országban élni

Rigó döntését a bírósági keresetről azzal indokolta, „ha egy normális országban akarunk élni, senkinek, még egy parlamenti képviselőnek sem engedhetjük meg, hogy lábbal tiporja a jogainkat”.

„Azért is döntöttem így, mert nem akarok egy olyan országban élni, ahol Ľuboš Blaha, Robert Fico, Igor Matovič vagy épp Gyimesi György és a hozzájuk hasonlók határozzák meg a közbeszéd színvonalát és minőségét. Ennyire alacsonyra nem tehetjük a lécet. Olyan országban akarok élni, ahol nem azok a meghatározó politikusok, akik szakmai viták helyett következmények nélkül bárkit bemocskolhatnak, legyen szó egy parlamenten kívüli politikusról, az államelnökről vagy a civilekről” – mondta a politikus.

Gyimesinek több mint egy héttel ezelőtt küldte el azt a felszólítást, hogy ha a megszabott formában nyilvánosan bocsánatot kér, nem lesz per. Gyimesi erre nem reagált, mondta Rigó.

A bocsánatkérés elmaradt

Gyimesi a Napunknak azt mondta, ő már épp bocsánatot akart kérni Rigótól, de

Ez a cikk kizárólag a Napunk előfizetői számára elérhető.

Berényi József

Forró Krisztián

Gyimesi György

Magyar Szövetség

Rigó Konrád

Aktuális

Jelenleg a legolvasottabbak