Napunk

Napunk newsfilter: A szlovákiai magyar politika eltűnt, csak az ideológia maradt

Fotó - Tomáš Benedikovič
Fotó – Tomáš Benedikovič

1. Simon Zsolt bárkája. 2. Elmaradt a traumafeldolgozás. 3. Pressmanék pici pofonja.

Lájkold, kövesd a Napunk.sk-t a közösségi médiában is, ahol extra tartalmakkal is jelentkezünk! Csatlakozz hozzánk a Facebookon, az Instagramon és a YouTube-on!

 

A híreket válogatta és kommentálta Finta Márk

1. Simon Zsolt bárkája

Az, hogy a Szövetség és Simon Zsolt Magyar Fórumja végül nem bútorozott össze, csak egy lábjegyzetnek tűnhet a Nagy Szlovákiai Magyar Politikai Almanachban. De abból, ahogy a két fél kommunikál a szakításról, úgy tűnik, hogy nemsokára már nem is lesz értelme tovább írni a nagykönyvet.

Mit mond Simon? A Magyar Fórum elnöke egy furcsa, helyenként nehezen értelmezhető interjút adott a Denník N-nek. Le kell róla hántani a politikai lózungot: Simon természetesen elmondja, hogy ők a felmérések alapján követeltek öt, majd négy helyet a Szövetség listájának elején, na meg hogy ő mentorálni akarja az új embereket a politikában.

Ezek azok a tipikus simoni túlzások, melyekre nem feltétlenül kell figyelni. Simon van annyira tapasztalt politikus, hogy tudja, akkor sem kapott volna a pártja négy helyet az első tizenötben, ha fejen áll, és kattog – hiszen a Szövetség még a saját belső harcait sem játszotta le. Ami pedig az új embereket illeti… Nos, a Szlovmagy Politikai Mentor még egyetlen fekete lovat sem nevelt ki az istállójában, de még csak közel sem járt hozzá.

De ha sikerül meghámozni ezt a furcsa interjút, azért csak rájövünk, miben is bízik Simon Zsolt. A Magyar Fórum elnöke ugyanis pont annyira akart megegyezni Forró Krisztiánékkal, mint Forróék vele. Semennyire. Simon pontosan tudta, hogy ez az egész így fog végződni, de le kellett tudni a kötelező kört. És ami még fontosabb, meg kellett alkotni a keretet, amiből aztán a kampányban építkezhet.

A pádári Noé. Simon ugyanis bárkát épít. Azoknak a szlovákiai magyar szavazóknak, akik

Ez a cikk kizárólag a Napunk előfizetői számára elérhető.

David Pressman

Kitelepítés

Napunk newsfilter

Simon Zsolt

Szövetség

Vélemény

Jelenleg a legolvasottabbak