Napunk

Heger bemutatta új pártját

Fotó N - Vladimír Šimíček
Fotó N – Vladimír Šimíček

Eduard Heger ügyvivő kormányfő kedden délben bemutatta új, Demokrati nevű pártját. Heger mellett ott álltak többek között Jaroslav Naď védelmi, Karel Hirman gazdasági, Rastislav Káčer külügy- és Ján Budaj környezetvédelmi miniszterek.

Fizess elő a Napunkra, és nemcsak ezt a cikket olvashatod végig, hanem további cikkeink ezreiből válogathatsz!

Eduard Heger a Demokrati nevű párt legfontosabb értékének a demokráciát, a szabadságot, az igazságot, békét, toleranciát, együttműködést, valamint a tapasztalaton, szakszerűségen és párbeszéden alapuló politikát tartja.

Azt szeretnék, hogy folytatódjanak a társadalmi reformok, és Szlovákia egyértelműen a szabad nyugati világ része és szövetségese legyen. Az ügyvivő kormányfő kiemelte, hogy továbbra is segíteni akarják Ukrajnát. Leszögezte, hogy azt is tudják, mit nem akarnak: nem akarják Putyin seregét Szlovákiában, hogy az ország ismét fekete lyuk legyen Európában, nem akarják, hogy a fiatalok elvándoroljanak, nem akarják a maffia, vagyis Fico és Pellegrini rendszerének visszatérését.

Heger a fél kormányt is viszi az OĽaNO-tól

Heger mellett a ott állt Jaroslav Naď védelmi, Rastislav Káčer külügy-, Karel Hirman gazdasági és Ján Budaj környezetvédelmi miniszter. Jelen voltak Miroslav Kollár parlamenti képviselő, Eperjes polgárestere, František Olha, Vladimír Bilčík EP-képviselő, Kristián Čekovský képviselő, Andrej Stančík külügyi és Michal Kiča környezetvédelmi államtitkár.

Az ügyvivő kormányfő szerint ez a névsor garantálja a tapasztalatot és mutatja, hogy a demokraták képesek félretenni az egójukat az egyesülés érdekében. Heger szerint a demokraták efféle egyesülése garantálja, hogy Szlovákia előre haladjon. Heger elmondta azt is, hogy a tárgyalások tovább folytatódnak, és a tárgyalóasztalhoz hívott mindenkit, aki csatlakozna a kezdeményezéshez. Bemutatta a Demokrati programjának öt pillérét is,. Ezek az egészséges, művelt, biztonságos és öntudatos Szlovákia, amelynek erős régiói vannak és amely nem feledkezik meg a nehéz helyzetben lévő állampolgárokról sem.

A jövőbeli együttműködést illetően elutasították a Hlast, a Smert és a szélsőséges pártokat is. Arra a kérdésre, hogy az OĽaNO-val akarnak-e együttműködni a jővőben, Heger nem válaszolt világosan. Mindössze azt zárta ki, hogy a Demokrati és az OĽaNO pártjai egyesülnének.

Heger újságírói kérdésre válaszolva elmondta, hogy a Szövetség elnökével is tárgyalt. Elismerte, hogy érzékeny kérdésről volt szó, de nem zárta ki az együttműködést.

Szintén újságírói kérdésre válaszolva beszélt Heger arról, hogy ő és a miniszterek továbbra is maradnak a funkciójukban. Azt állítja, hogy tárgyalt az összes koalíciós partnerrel, és mivel Szlovákia nehéz helyzetben van,

Ez a cikk kizárólag a Napunk előfizetői számára elérhető.

Demokrati

Eduard Heger

Jaroslav Naď

Karel Hirman

Miroslav Kollár

Aktuális

Jelenleg a legolvasottabbak