Napunk

Sorozatgyilkos medvék és 80 éves Indiana Jones – ezt nézzük 2023-ban a mozikban

Cocain Bear, 2023. Forrás - Universal Pictures
Cocain Bear, 2023. Forrás – Universal Pictures

Nem fognak unatkozni idén sem a filmrajongók, lesznek nagy visszatérések, biztos kasszasikerek és egészen abszurd forgatókönyvek is. Ezen a listán tíz olyan 2023-as film kapott helyet, amit valamiért biztosan érdemes várni. Lássuk, mit nézünk majd idén.

Fizess elő a Napunkra, és nemcsak ezt a cikket olvashatod végig, hanem további cikkeink ezreiből válogathatsz!

Winnie-the-Pooh: Blood and Honey

Február 15.

Mi történik, ha egy gyerek felnő és elhanyagolja a régi játékait? Lássuk be, nem valószínű, hogy az, ami a Winnie-the-Pooh: Blood and Honey című filmben, de azért nem árt vigyázni. Az biztos, hogy Christopher Robin, azaz Róbert Gida meglehetősen rosszul járt, hogy magára hagyta Micimackót és Malackát, akik teljesen bekattantak és a pokol hetedik bugyrává változtatták a Százholdas Pagonyt.

Az előzetes alapján nem könnyű eldönteni, mennyire veszi magát komolyan ez a film, amiben egyelőre az a legijesztőbb, hogy milyen rettenetesen botrányosan néz ki a nyomorult sorozatgyilkos Micimackó. Attól tartok, legfeljebb katasztrófaturizmushoz lesz jó alapanyag, de még ennél is rosszabb hír, ha lehet hinni az internetnek, hogy a rendező, Rhys Frake-Waterfield már Bambira és Pán Péterre is rátette a kezét. Miért?!

Cocain Bear

Február 24.

Téli álom ide vagy oda, februárban a medvéké lesz a főszerep a mozivásznon. A gyilkolászós Micimackó után néhány nappal érkezik a Cocain Bear Elizabeth Banks rendezésében. A cím sokat ígér, és az előzetesből úgy tűnik, teljesíti is, amit vállal. Egy fekete medve az erdőben barangolva rábukkan egy kokainnal teli csomagra, megeszi és a szer hatása alatt rettegésben tart egy Georgia állambeli kisvárost.

Ami még ennél is meredekebb, hogy a filmet egy 1985-ben megtörtént eset ihlette, amikor egy kábítószercsempész negyven, kokaint tartalmazó csomagot dobott le egy repülőgépről. Néhány hónappal később a hatóságok az erdőben rábukkantak egy elpusztult medvére, aki mit sem sejtve a csomag tartalmáról, megdézsmálta a 2 millió dollár értékű kokaint. Merész kijelentés, de megkockáztatom, hogy Elizabeth Banks filmje lesz 2023 egyik legjobb alkotása, az alig két és fél perces előzetes legalább is „halálian” jó szórakozást ígér.

Scream VI.

Március 10.

Mennyi Sikoly-film az elég mennyiségű Sikoly-film? Tavasszal jön az újabb, méghozzá a hatodik. Nem vagyok a műfaj rajongója, hellyel-közzel láttam hasonló filmeket, de nyilván nem azért forgatják már a hatodikat, mert senkit sem érdekel. Arról meg úgyis majd a rajongók döntenek, sikerült-e eltalálni a történetet és a kivitelezést.

A sorozat története egészen 1996-ig nyúlik vissza, ekkor mutatták be az első részt. Nyolc évvel később született meg Jenna Ortega, aki novemberben óriásit robbant a Wednesday-ben a Netflixen, teljesen megbabonázva a Z-generációt. Jenna Ortega jelenléte akár új kapukat is megnyithat a filmsorozat előtt, persze csak akkor, ha tényleg jól sikerül, máskülönben a Z-generáció ízekre szedi a produkciót.

The Little Mermaid

Május 26.

A kis hableány előzetese nagy eséllyel a legtöbb fekete gyerek által látott filmelőzetes valaha. Erről tanúskodik legalább is az a végeláthatatlan mennyiségű videó a TikTokon, amelyek azt mutatják be, hogy egy fekete gyereket leültet a családja a tévé elé, és megnézetik vele a film előzetesét, amikor pedig felbukkan az afroamerikai Halle Bailey Ariel szerepében, kivétel nélkül az összes gyerek felsikít: „She’s black!”

A Disney közel százéves múltjában eddig egyetlen prominens fekete bőrszínű hercegnő bukkant fel, Tiana (A hercegnő és a béka), írja a New York Times. Ez viszont 2023-ban megváltozik. Hozzá kell tenni, hogy A hercegnő és a béka nem élőszereplős, de az animációs filmben Tiana „eredetileg” nem fehér, az 1989-es kagylómelltartós Ariel viszont igen, így igazán különleges mérföldkőnek számít a május végére várt Disney-film már most is.

Indiana Jones and the Dial of Destiny

Június 30.

Harrison Ford 80 éves és nem bír magával. Alig fél évet kell már csak várni, és érkezik az ötödik Indiana Jones-mozi, amelyet már nem Steven Spilberg, hanem James Mangold rendezett. A filmsorozat legutóbbi része, az Indiana Jones és a kristálykoponya királysága 2008-ban került a mozikba, így a rajongóknak 15 évet kellett várniuk az újabb részre, ez idő alatt pedig a kalapos régész professzort alakító Harrison Ford betöltötte a nyolcvanat.

Nyolcvan év hosszú idő, de 15 is. Az Indiana Jones-rajongók valószínűleg már teljesen ki vannak éhezve az újabb kalandra, és kár lenne, ha bebizonyosodna, hogy Ford nem bírja a tempót. Nem szeretnék ezzel semmire sem utalgatni, teljes erőmből drukkolok, hogy az ötödik Indiana Jones-film megálljon a lábán, és ne csak nyugdíjas tempóban csoszogjon a történet.

Mission: Impossible – Dead Reckoning Part One

Július 14.

Ha már a nyughatatlanoknál tartunk, hányadik Mission: Impossible rész lesz már ez? Számolja még valaki? Sőt, júliusban csak az első rész érkezik, a másodikra további egy évet kell várni. A Dead Reckoning rendezője ismét Christopher McQuarrie, akihez a 2015-ös és a 2018-as film is köthető.

Ez a cikk kizárólag a Napunk előfizetői számára elérhető.

Film

Aktuális, Vélemény

Jelenleg a legolvasottabbak