Napunk

2022 legjobb hírét Nektek köszönhetjük

A Napunk szerkesztősége. Fotó – Tomáš Benedikovič
A Napunk szerkesztősége. Fotó – Tomáš Benedikovič

Köszönjük, hogy olvasod a cikkeinket. A Napunk csak úgy tud fennmaradni, ha az olvasói előfizetik. Kérjük, támogasd a szerkesztőség munkáját. További cikkeinkért, illetve rövidhírekért látogass el a főoldalunkra is.

Kedves Olvasónk,

kevés okunk lehet pozitívan értékelni az elmúlt évet, egyet viszont nagyon könnyen meg tudok nevezni. És így év elején hadd legyek egy kicsit személyes. Egy olyan álmom teljesült 2022-ben, amelyet már hosszú évek óta dédelgettem, de soha nem tudhattam, megvalósul-e belőle valaha bármi. Az volt az ámom, hogy a szlovákiai magyaroknak legyen egy igazán szabad lapjuk, amely megírja az igazat akkor is, ha az sokaknak kellemetlen.

Sok kétely élt és él bennem azzal kapcsolatban, van-e értelme egy ilyen próbálkozásnak. Egyre több hír szól arról, hogy a szlovákiai magyarok többsége a legszívesebben hátat fordítana a demokráciának, és egy erőskezű vezetőnek rendelné alá az életét. Valami elromlott, és a közösségi média bugyraiban barangolva néha úgy tűnik, nincs is visszaút.

Mégis, tavaly többször is segítettetek visszaadni a reményt, ti, Olvasók. Először akkor, amikor februárban több mint ezren támogattátok a Napunk elindítását. Később pedig amikor egyre többen álltatok a lap mellé előfizetőként és olvasóként.

Bebizonyítottátok, hogy létezik egy olyan életerős társadalmi csoport, amely nem közömbös a közös ügyeink iránt. A Napunk olvasója a bóvli és a propaganda helyett a saját hangot választotta. Egy olyan újság támogatása mellett döntöttetek, amely azt is megírja, ami olykor kényelmetlen vagy fájó.

Igazi eufória volt látni, hogy nincs minden veszve, Pozsonyban, Dunaszerdahelyen, Komáromban, Füleken és Nagykaposon sem.

Mint a régi szép időkben, amikor mindenki tudta, hogy a szlovákiai magyaroknak van józan eszük és vér a pucájukban, amikor közügyekről van szó.

Ez a cikk kizárólag a Napunk előfizetői számára elérhető.

Média

Vélemény

Jelenleg a legolvasottabbak

Percről percre

Várható események:

  • a Markíza közzéteszi a Focus felmérését a pártpreferenciákról
  • a lengyel ellenzék a lex Tusk nevet viselő törvény ellen tüntet
  • Hongkongban gyertyás felvonulást terveznek a pekingi Tienanmen téri vérengzés évfordulójának alkalmából

A Ferencváros 2002 után ismét bejutott a női kézilabda Bajnokok Ligája fináléjába, miután 30-29-re legyőzte a dán Esbjerget a budapesti négyes döntő szombati elődöntőjében. (mti)