Napunk

Politikusi vélemény: Még Szijjártó kedvéért sem felejthetjük el, hogy Fico mit tett Hedviggel és a dunaszerdahelyi drukkerekkel

Szijjártó Péter Robert Ficónál. Fotó - Szijjártó Péter FB-oldala
Szijjártó Péter Robert Ficónál. Fotó – Szijjártó Péter FB-oldala

Fizess elő a Napunkra, és nemcsak ezt a cikket olvashatod végig, hanem további cikkeink ezreiből válogathatsz!

A szerző a Magyar Fórum elnöke

A Napunk teret ad a politikusok véleményének. A cikk nem tükrözi a szerkesztőség véleményét.

Úgy néz ki, a szlovákiai magyarság érdeke nem azonos a magyar diplomácia érdekével. Szijjártó Péter magyar külügyminiszter szlovákiai látogatása során hátat fordított a felvidéki magyaroknak. Hiszen semmi sem indokolja, hogy találkozzon a parlamenten kívüli nacionalista SNS elnökével, Andrej Dankóval és az ellenzékbe szorult Smer vezetőjével, Robert Ficóval. Ez utóbbival kapcsolatban meg is jegyezte, hogy a magyarok tisztelhetnék az exkormányfőt, mert hozzájárult a jószomszédi kapcsolatokhoz.

A szlovákiai magyarok inkább úgy emlékeznek Fico kormányzására, hogy abban az időben megalázták és kiutasították Malina Hedviget az országból, csak azért, mert magyar volt. Arra is emlékeznek, hogyan verték meg a DAC dunaszerdahelyi szurkolóit, csak azért, mert ők is magyarok. Emlékeznek Szlovákia és Magyarország 2009–2010 közötti feszült viszonyára is. Csak a Híd és Iveta Radičová kormányának megjelenése jelentett enyhülést a két ország közötti kapcsolatokban.

Fico kormányai voltak azok, amelyek a Beneš-dekrétumok alapján léptek fel, és új lendületet adtak a magyarok földjei elkobzásának. Fico Szlovákiában egy maffiaállamot hozott létre, ahol az olasz maffiának is volt „összekötője” a kormányhivatalban, és serényen működtette a „mi kutyánk kölyke” rendszert. Nem is beszélve Fico együttműködéséről a fasisztákkal.

A magyar diplomácia elfelejtette a kettős állampolgárságot elutasító törvényt is, ami

Ez a cikk kizárólag a Napunk előfizetői számára elérhető.

Robert Fico

Szijjártó Péter

Vélemény

Jelenleg a legolvasottabbak